Predstavljen Vladimir Matijašević

dana Aug5 2019

Novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević izjavio je da se niko neće mešati selektoru Ljubiši Tumbakoviću u sastavljanje tima.

Matijašević je poručio da su svi igrači, uključujući i Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, dobrodošli.

“Niko se neće mešati u tim Tumbakoviću, on će sastavljati spisak i odgovarati za rezultate. Ne bih se previše osvrtao na ono što je bilo, gledam samo napred. Ne vidim razloga da se neko od igrača ne odazove, ali to će zavisiti od selektora, ja ću mu biti produžena ruka. Naravno svi su dobrodošli”, rekao je Matijašević na konferenciji za medije.

On je rekao da još nije razgovarao ni sa jednim od igrača, samo sa selektorom, te da će Tumbaković imati obavezu da razgovara sa reprezentativcima.

“Svi treba da igraju, ako bude problema umešaćemo se da pomognemo”, jasan je Matijašević.

Donedavni sportski direktor Čukaričkog, pre toga i AEK-a iz Atine, istakao je da ga čeka potpuno drugačiji posao nego u klubovima.

“Ovde se radi drugačije, u klubovima kupujemo-prodajemo, ovde imamo mlađe selekcije, A tim, u kojem prevashodno moramo da napravimo dobru atmosferu”.

Matijašević se zahvalio predsedniku Slaviši Kokezi i ostalim ljudima iz FSS na poverenju i dodao da m u je čast što će raditi posao koji su pre njega obavljali Goran Bunjevčević i Darko Kovačević.

“Sa Bunjom sam igrao, veliki čovek, čuo sam se sa Darko, ali ja imam svoj sistem rada i trudiću se da ispunim poverenje”, istakao je Matijašević, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom, ali kako ističe svestan je da dužina njegovog boravka na funkciji zavisi od rezultata.

Matijašević je, trenutno, zadužen za sve selekcije, ali će uskoro dobiti pomocnika za mlađe kategorije, dok je Savez već angažovao Gorana Grkinića, koji će biti koordinator.

Njegova prva utakmica, baš kao i Tumbakoviću, biće duel protiv Portugalije 7. septembra.

“Specifična utakmica, ali samo zbog poraza u Ukrajini i onoga što je donela ta utakmica (smena Krstajića i ostavka Kovačevića, prim. aut). Nadam se da će selektor Tumabković i svi mi koji smo uz njega napraviti dobar rezultat. Videćemo, uvek ima sutra, ali sada je Portugalija najvažnjja”.

Kada su u pitanju rezultati mlađih selekcija, Matijašević ističe da je jasno da se tu nešto poljuljalo, ali da svakako cilj uvek ostaje plasman na finalni turnir, a potom je prokomentarisao i dolazak Nenada MIlovanovića na mesto selektora mlade reprezentacije.

“Nisam odlučio direktno, ali trenerski, mislim da treba dati šansu čoveku i podržati ga. Nadam se da se neće baviti drugim stvarima, nego samo fudbalskim”, poručio je Matijašević.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Predstavljen Vladimir Matijašević”


« Marina Abramović poziva mlade umetnike iz Srbije na trodnevni Master class

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook