Predavanja “U inat strahu” od 13. do 15.decembra

dana Dec10 2017

Da li ste poželeli da razumete šta je zapravo strah, zašto ga osećamo i kako nastaju promene u našem organizmu koje prate ovu primarnu emociju? Zanima vas šta je to anksioznost i kakve fobije postoje? Zašto nam srce brže kuca kada smo uplašeni? Zašto često čujemo izreku “U strahu su velike oči”? Da li nam je strah uvek (ne)prijatelj? Koje posledice ima na naš organizam? Da li su strahovi upisani u naše gene ili ih stičemo tokom života? Da li se strah može preneti na drugog? I najvažnije – da li se strah može pobediti?

Odgovore na ova, ali i na mnoga druga pitanja možete pronaći tokom manifestacije “U inat strahu” u organizaciji Studentske sekcije za neuronauke Društva za neuronauke Srbije od 13. do 15. decembra. Manifestacija je posvećena svim ljudima koji su željni novog saznanja, ali i svim poznavaocima i ljubiteljima neuronauka.

13.decembra u Studentskom kulturnom centru, sa početkom od 18h, imaćete priliku da čujete nešto više o neurofiziološkim i biohemijskim mehanizmima straha. Predavači su  doc dr Dragan Hrnčić i  ass dr Tihomir Stojković sa Instituta za fiziologiju i biohemiju (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu).

Motiv straha biće i vodeća tematika koju će članovi Studentske sekcije za neuronauke, studenti medicine, biologije i psihologije na multidisciplinaran način predstaviti učenicima srednjih škola i studentima Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Interaktivne radionice imaju cilj da razbiju predrasude i pseudonaučne informacije, da podstaknu zainteresovane da obnove ali i dopune svoja saznanja.

Progres nauke, u bilo kom smislu, danas je zasnovan na multidisciplinarnom pristupu. Ljudski mozak je odavno privlačio pažnju ne samo naučnika već i umetnika. Rezultat transdisciplinarnog pristupa u radu Studentske sekcije za neuronauke su izlaganja koja će biti održana u Kancelariji za mlade “Gnezdo” u zgradi Beograđanke, na šestom spratu, u četvrtak 14.decembra od 20h . Ljubica Radovanović, istoričar umetnosti, održaće predavanje koje će ispratiti hronološku nit razvoja umetnosti  kroz prikaz najreprezentativnijih dela, čiji je glavni motiv strah, ali ujedno i glavni pokretač za nastanak i razvoj umetničkog stvaralaštva. Profesor književnosti, Nenad Gugl, na jedan interesantan način svim zainteresovanim posetiocima reći će nešto više o motivu straha u velikim književnim delima.

Za više informacija posetite sajt : https://neuronauke.org/ ili nas pratite na facebook stranici https://www.facebook.com/Studentska-Sekcija-za-Neuronauke-124240384958076/. Ulaz na sva predavanja, kao i na sve događaje koje organizuje Studentska sekcija za neuronauke je besplatan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Predavanja “U inat strahu” od 13. do 15.decembra”


« Više od 500 učesnica na Adidas trening danu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook