Povratak Petra Božovića u Narodno pozorište

dana Feb2 2019

Bard srpskog teatra i nekadašnji prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Petar Božović, ponovo će zaigrati na sceni svoje nekadašnje Kuće, posle dve i po decenije.

Publika će imati priliku da ovog velikana srpskog glumišta vidi kao Ahmeda, u predstavi „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, koja je na repertoaru 2. februara 2019. godine na Sceni „Raša Plaović“.

Petar Božović je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine i odigrao je niz značajnih uloga: Apisa u predstavi „Apis“ Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustru u prestavi „Tako je govorio Zaratustra“ Fridriha Ničea, u režiji Nađe Janjetović, Ferdinanda u predstavi „Vojvotkinja od Malfija“ Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Jalmara Ekdala u prestavi „Divlja patka“ Henrika Ibzena, u režiji Nikole Jevtića i Belu Kuna i Komesara u predstavi „Konfiteor“ Slobodana Šnajdera, u režiji Janeza Pipana. Božović će u predstavi „Hasanaginica“ zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Foto: Vladimir Sporčić

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Povratak Petra Božovića u Narodno pozorište”


« Kontakt manifestacija posvećana muzičkom biznisu treći put u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook