Povratak džeza na Vračar

dana May18 2019

Koncert Povratak džeza na Vračar sa Jovanom Maljokovićem i njegovim Balkan Salsa Bendom u Božidarcu. Muzički vremeplov će obuhvatiti sedamdesete ali i premijerno izvođenje par džez numera počinje u ponedeljak, 20. maja u 20 časova,  u velikoj sali Božidarca. Ulaz je besplatan.

Od zvukova i boja 70-tih do današnjih dana i od kultnog džez kluba Euridika do Božidarca na trenutak će vratiti Jovan Maljoković Balkan Salsa Band. Povratak džeza na Vračar će učiniti jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji sa svojim orkestrom. Koncert će početi sa nizom prepoznatljivih instrumentalnih numera u kojima su kombinovane kubanski i domaći elementi sa džezom. Muzika koju će svirati će biti prepoznatljiva i onima koji ne slušaju aktivno džez.

Maljoković je svirao na brojnim albumima naših poznatih pop i rok izvođača. Takođe sa bendom je predstavljao Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Izdvajaju se nastupi na Rottweil Jazz Festival-u (Nemačka), Festivalima kultura u Beču i Luksemburgu, Festivalu Django Rajnhart (Reinhardt) kraj Pariza i, naravno, na prestižnom Montreux Jazz Festivalu (Švajcarska). Članovi benda pored Jovana Maljokovića su Ivan Ilić, Goran Potić, Slaviša Pavlović, Miodrag Maljoković, Nemanja Banović, Anđelka Simić i Jelena Theunisz..

Muzička retrospektiva posvećena 70-tima se sprovodi u okviru višedelnog projekta Vračarski vremeplov kroz 70-te, a koji će obuhvatiti projekcije filmova, igranku i izložbu posvećena sedmoj dekadi dvadesetog veka, a koji je podržan od strane Gradske opštine Vračar. Ulaz je besplatan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Povratak džeza na Vračar”


« Konkurs za oslikavanje zgrada/ i kuća sa Starog grada u okviru Festivala Rekonstrukcija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook