Poslednji poziv za prijave – CREATE IN RESIDENCE

dana Jul30 2014

CREATE IN RESIDENCE  je multidisciplinarni bilateralni program rezidencijalnih boravaka iz oblasti književnosti, stripa i dizajna koji će biti realizovan u periodu septembar-decembar 2014, na inicijativu Švedskog instituta. Nakon neverovatnog odziva na konkurs koji su zajednički raspisali Švedski institut, Nova Iskra i Udruženje KROKODIL, svim zainteresovanim upućuje se poslednji poziv za prijave za jednomesečni boravak u Švedskoj. Na konkurs koji traje do 17.08.2014. se mogu prijaviti pisci, strip crtači i dizajneri iz Srbije.

Šestoro autora iz Srbije (troje iz oblasti književnosti i stripa i troje dizajnera), imaće priliku da provedu po mesec dana u Švedskoj, uz pokrivene troškove puta, smeštaja, radnog prostora i uz mesečnu stipendiju. Pored toga, lokalni partneri će im pružati dodatnu podršku kada je u pitanju povezivanje sa srodnim institucijama, organizacijama i kolegama u Švedskoj. Program ima open-end karakter, što znači da se od učesnika ne očekuje produkcija konkretnog projekta u okviru trajanja rezidencije. Program je pre svega namenjen mladim, motivisanim autorima i profesionalcima koji žele da se usavršavaju i ostvare veze između kreativnih grupa i pojedinaca u Švedskoj i Srbiji. To važi i za švedske autore koje će na isti način ugostiti partneri u Srbiji.

Partneri zaduženi za oblast književnosti i stripa su beogradsko Udruženje Krokodil, Baltički centar za pisce i prevodioce na ostrvu Gotland i Centar za strip-umetnost u Malmeu. U okviru oblasti dizajna, partner u Srbiji je Dizajn inkubator Nova Iskra, dok će srpske autore u Švedskoj ugostiti tri istaknuta inovaciona centra u Malmeu – Form/ Design Center, kulturni centar Stpln i Medea, istraživački centar posvećen inovacijama pri univerzitetu u Malmeu. Pored Švedskog Instituta kao inicijatora, podršku programu pruža i Ambasada Švedske u Beogradu
Tim povodom, udruženje KROKODIL vas sa zadovoljstvom obaveštava da je raspisan konkurs za rezidencijalne boravke dva pisca i jednog strip crtača u Švedskoj.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Poslednji poziv za prijave – CREATE IN RESIDENCE”


« Labello – Za sve one koji vole da se ljube

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook