Poetski koncert Petra Božovića u Domu Omladine

dana Feb18 2019

Prvi put u Domu omladine  Beograda, 22.februara od 20h, biće održan poetski koncert Petra Božovića “Vetar, lišće i ja”, sastavljen od dela dva velikana srpske poezije: u pitanju su “Vera Pavladoljska” Matije Bećkovića i “Zapisi o crnom Vladimiru” Stevana Raičkovića.

Drugo delo koje je na progoramu Božovićevog poetskog koncerta, „Zapisi o crnom Vladimiru“, elegična su priča o bolovanju Vladimira Purića, Ciganina iz Sopota na Kosmaju, obolelog od raka. Našavši se u sobi sa Stevanom Raičkovićem, traži od pesnika da napiše pesmu o njemu i njegovoj bolesti, ali „onako, k’o ono kad je umirao Branko Radičević”.
„On hoće pesmu mesto pilula, kapi. Kad ne pomaže ništa, ni bog, niti lek.
On hoće pesmu – ko kad pesnik vapi – da mu živome il mrtvom produži vek”.

Namera Petra Božovića, autora ovog poetskog koncerta, bila je da mlađoj generaciji približi poeziju kao najveću tvorevinu ljudske duhovnosti, kao i da starije generacije podseti i vrati u vreme kada je poezija bila sastavni deo kulturnog odrastanja.

Poetski koncert uz tekstove koje govori Petar Božović u prvom delu (“Vera Pavladoljska”) na gitari prati Dejan Vozlić, a u drugom delu (“Zapisi o crnom Vladimiru”) na violončelu prati Radmila Knežević. Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 RSD na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Poetski koncert Petra Božovića u Domu Omladine”


« Eros Ramazzoti kreće na veliku svetsku turneju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook