Perwoll Fashion Week: Dan održive mode

dana Apr19 2019

Modna industrija je druga po redu kada je u pitanju zagađenje planete, odmah nakon naftne industrije. Upravo iz ovog razloga održivost u poslovanju modnih kompanija tema je koja se sve više nameće.

Podizanje svesti o ovim problemima jedan je od glavnih fokusa ne samo modne industrije, već i brojnih građanskih inicijativa i aktivista, a u tom cilju Perwoll Fashion Week je priredio prvi Dan održive mode u okviru kog su mapirane brojne poteškoće domaćeg tržišta, ali su izneta i razmišljanja o rešenjima i konkretni predlozi za inovacije u modnom poslovanju.

Održivost u poslovanju modne industrije podrazumeva: upravljanje tekstilnim otpadom: cirkularnu ekonomiju; transparentnost u poslovanju; rad na razvijanju novih, biorazgradivih materijala; poboljšanje uslova rada i podizanje nadnica radnicima i radnicama u tekstilnoj industriji; efikasniju upotrebu vode i drugih prirodnih resursa.

Organizacija Dana održive mode: Dunja Jovanović i Marija Radaković, novinarke i autorke emisije F.fm o održivosti u modnoj industriji; Nataša Gligorijević direktorka Centra za održivi razvoj Srbije.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici. 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Perwoll Fashion Week: Dan održive mode”


« Finalni trejler filma X-Men: Mračni Feniks

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook