Ove nedelje u Novoj Iskri: Predavanje Olega Jeknića

dana Oct2 2014

 Oleg Jeknić se u svojoj knjizi Teorija interfejsa bavi redefinisanjem pojma interfejs, njegovom upotrebom i artikulacijom, radi boljeg razumevanja promena koje su donele savremene komunikacione tehnologije. Različite ideje o prirodi intefejsa i zaključci do kojih se dolazi mogu poslužiti kao inspiracija za sagledavanje celokupne problematike medija na nov način.

Teorija interfejsa je prva knjiga u zemlji i regionu koja pažnju spovećuje novoj naučnoj temi unutar komunikologije i teorija medija. Jeknićeva knjiga razmatra pitanja: Šta je interfejs? Koja je njegova funkcija u komunikaciji? Šta je medij? Kakva je razlika između medija i interfejsa, i u kakvom odnosu oni stoje?

Recenzent knjige, prof. dr Miodrag Šuvaković istakao je da je „teorijska inovacija ovog interdisciplinarnog naučnog dela sadržana u tezi i argumentaciji da pojam interfejs preuzima čitav niz značenja i funkcija koje su pripadale tradicionalnom pojmu medija. Jeknić je izveo izuzetno složeno istraživanje koje ga je vodilo ka novoj i originalnoj naučnoj i poetičkoj teoriji o tehničko-filozofskim i teorijsko-estetičkim tumačenjima smisla, uloge i funkcija medija i interfejsa u savremenoj umetnosti i kulturi.”

 

Datum: Četvrtak, 02 Okt 2014
Vreme: 17.30
Mesto: Nova Iskra, Gavrila Principa 43
Ulaz: slobodan
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ove nedelje u Novoj Iskri: Predavanje Olega Jeknića”


« Paris Photography Exhibition by Neda Vent Fischer

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook