Otvorena osma Beogradska nedelja dizajna

dana Jun6 2013

BDW Dizajnpark, ekskluzivne izložbe osme Beogradske nedelje dizajna, otvorene su u Muzeju savremene umetnosti uz modnu reviju Dragane Ognjenović. Predstavljanjem izložbi iz Grčke, Amerike, Austrije, Danske, Švajcarske, Češke, Poljske, kao i radova domaćih dizajnera, posetioci su, takođe, dobili jedinstvenu priliku da zavire u skoro zaboravljeni prostor važne institucije kulture od nacionalnog značaja u Beogradu, koja ne radi već šest godina, i privremeno otvara vrata samo za pet dana Dizajnparka. Festival je otvorio osnivač Jovan Jelovac u prisustvu predstavnika diplomatskog kora, državnih i kulturnih institucija i autora izložbi.

Čuvena izložba “Greek Monsters” nastala na osnovu autentičnih ilustracija grčkog studija Beetroot za knjigu “Neshvaćena čudovišta grčke mitologije” izazvala je posebne simpatije, pre svega najmlađih posetilaca. Gosti iz Grčke su delili helijumske balone koji odslikavaju predstavljene radove.

Dušan Reljin, čuveni srpski fotograf sa adresom u Njujorku, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, predstavio je svoje najnovije fotografije pod naslovom 10/10, a austrijski dizajner Tomas Fajhtner je javnosti dozvolio redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva.

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhem je izrazio zadovoljstvo što otvara festival koji Ambasada Nemačke podržava već pet godina. Festival je podržalo i Ministarstvo finansija.
– Naša privreda vapi za kreativnim ljudima, a da bi se njihove sposobnosti razvile potrebno je da dođu u kontakt sa važnim ljudima iz sveta. Hvala BDW-u što im je to omogućio. Dobro je biti u ovako inspirativnoj i kreativnoj atmosferi, izjavio je Goran Petković, državni sekretar za turizam.

Beogradska nedelja dizajna je prvi veliki događaj koji je organizovan u Muzeju savremene umetnosti od kada je započeo rekonstrukciju još 2008. godine. Slobodan Nakarada, izvšni direktor muzeja, je istakao zadovoljstvo što vidi puno ljudi, jer to podseća na muzej iz dana stare slave.

Pored Dušana Reljina, Tomasa Fajhtnera i članova grčkog studija Beetroot, beogradskoj publici se na svečanom otvaranju poklonio i jedan najuticajnijih svetskih stvaralaca moderne ilustracije, ukrajinsko – danski umetnik Sergej Svjatčenko, a kao vrhunac večeri predstavljeni su odlični modeli najpoznatije srpske dizajnerke Dragane Ognjenović.
Zainteresovani mogu da pogledaju izložbe do nedelje od 10 do 20 h, a ulaz je besplatan. Osim izložbi, u okviru festivala se održava i biznis, edukativna i kreativna BDW konferencija koja će od 6. do 8. juna ugostiti svetske zvezde iz oblasti marketinga, brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture na istom mestu.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena osma Beogradska nedelja dizajna”


« Teniski turnir poznatih

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook