Otvorena još dva NIVEA dečja igrališta

dana Jul3 2014

NIVEA inicijativi čiji je cilj da deca i porodice provode kvalitetno zajedničko vreme posebno emotivan ton daje veliko zalaganje i učešće samih građana. U Leskovcu, na brdašcetu sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na zalazak sunca, rodilo se možda i najlepše NIVEA igralište do sada. A samo dva meseca pre toga, na tom istom mestu nalazila se zapuštena površina.

“Ovoga puta nije grad dobio igralište, nego je NIVEA igralište dobilo dom. Prvenstveno zahvaljujući Agenciji za lokalni ekonomski razvoj Leskovca, dobili smo adekvatnu podršku i pomoć institucija i građana kako bi naša inicijativa imala pun smisao.”

Leskovac je postao primer grada kome je zaista stalo. I građani i institucije zapitali su se kako i oni mogu da doprinesu pravljenju novog dečjeg igrališta. Arhitekte su projektovale, a radnici komunalnih službi preuzeli su na sebe radove pripreme terena. Kada je osnova za igralište osvanula, građani Leskovca nisu se zaustavili. Znali su tačno kako žele da izgleda mesto na kojem će u budućnosti odrastati njihova deca.


Nivea dečje igralište u Leskovcu

Svako je sa svoje strane obezbedio ono što je mogao i što je bilo potrebno: ivičnjake, kamen za stepenište, kosilicu za travu, drveće, creva za zalivanje, ogradu sa dve kapije i ključem, reflektore, česmu, pa čak i sigurnosne kamere, a ostali su zavrnuli rukave i radili sa nama. Za kratko vreme, na brdašcetu nad Leskovcem rodila se nova oaza dečje igre koju će Leskovčani brižljivo čuvati za sadašnje i buduće naraštaje.

“Ovo nije bajka. Jer  promene uvek počinju u nama i od nas. Ugledajmo se svi na grad kome je stalo!”- izjavio je Peter Koys, Country Manager, Beiersdorf Srbija.

NIVEA igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.

Uz poruku da svi treba da gajimo duh zajedništva iskazan na ovim primerima i brige za bolju budućnost najmlađih stanovnika naše zemlje, NIVEA nastavlja sa akcijom sređivanja igrališta u svim delovima Srbije.

Podsećamo da građani iz svih delova naše zemlje, preko aplikacije na Facebook stranici “Gde nam rastu deca” imaju priliku da utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti podignuto novo igralište.

Poboljšajmo uslove za bezbednu dečju igru na mestima gde nam rastu deca – zajedno!

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena još dva NIVEA dečja igrališta”


« Musicology festival kompletirao spisak hedlajnera

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook