Otvorena izložba Marka Lađušića – Megastrukture, u galeriji Drina

dana Apr15 2019

Galerija Drina predstavila je prethodnog vikenda izložbu slika Marka Lađušića, pod nazivom Megastrukturekoja će biti otvorena do subote 25. maja 2019, svakoga dana osim nedeljom u periodu od 13:30 do 19:00 časova. Izložbu karakterišu najviše kompozicije  velikih dimenzija, bogatog kolorita, rađene u tehnici akril na platnu. Izložba će biti otvorena do 25.maja. 

MARKO LAĐUŠIĆ bavi se slikarstvom, skulpturom i multimedijalnim performansom. Lađušić je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (1995) na odseku za primenjeno vajarstvo. 

Izlagao je na više od 10 samostalnih i preko 50 grupnih izložbi širom Evrope. 

Dobitnik je više priznanjanagrada u mediju skulpture i crteža

Skulpture i slike Marka Lađušića deo su stalne postavke u javnim prostorima, kao i umetničkim kolecijama  muzeja i brojnih institucija.

Marko Lađušić je redovni profesor Fakulteta Primenjenih umetnosti u Beogradu, takođe predaje na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu. Trenutno vodi internacionalni projekat, mapiranje i realizaciju radionica u okviru Evropske Prestonice Kulture Rijeka 2020 u saradnji sa Muzejom grada Rijeke.  Član je ULUS-a od 1995. godine. Živi i radi u Beogradu.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena izložba Marka Lađušića – Megastrukture, u galeriji Drina”


« Superheroji na Beogradskom maratonu!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook