Otvorena izložba Empatija u foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda

dana Sep1 2019

Izložba ”Empatija”, organizovana povodom Međunarodnog dana nestalih, otvorena je danas u foajeu dvorane Kulturnog centra Beograda u Kolarčevoj 6.

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK), Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci u saradnji sa Koordinacijom srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije, organizuju drugu godinu zaredom izložbu studentata na temu nestalih lica.

Ovogdišnju izložbu čine videoradovi na temu empatije, s naglaskom na saosećanje sa porodicama nestalih koje preko 20 godina pokušavaju da saznaju šta se desilo sa njihovim najmilijima i gde se oni nalaze.

Autor projekta i kustos izložbe i ove godine je profesor Marko Lađušić, koji je uspeo da okupi umetnike iz Beograda i Rijeke, koji su na zadatu temu odgovorili kroz različite medije, videoradove, videoinstalacije i animirane filmove.

Luka Tilinger, Tatjana Gadža, Sandra Kordić, Mina Radović, Melinda Kostelac i Rino Banko, umetnici su čije videoradove možete pogledati u foajeu Dvorane kulturnog centra Beograda sve do 15. septembra 2019.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena izložba Empatija u foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda”


« Švarceneger se vraća!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook