Otvoren 11. Beogradski festival igre

dana Apr7 2014

Beogradski festival igre se može pohvaliti istaknutom pozicijom među najboljim evropskim i svetskim plesnim manifestacijama. Zahvaljujući ovom festivalu, Beograd je danas važno mesto u biografiji baletskih umetnika, grad u kome se svakog aprila predstavljaju i prepliću novi i kultni plesni komadi, u koji rado dolaze velike baletske zvezde i zanimljivi mladi umetnici koje je svetska kritika već najavila.

Svečano otvaranje Festivala u Centru Sava, dovela je po prvi put u ovaj region čuvenu američku trupu Hubbard Street Dance iz Čikaga.

“Hiljadu delova”, celovečernji balet koji potpisuje mladi popularni koreograf Alehandro Serudo, zapravo je delo inspirisano drugom zahtevnom umetničkom formom – vitražima Marka Šagala.

Beogradska publika je imala priliku da se upozna sa radom ovog koreografa, a kritičari su složni u tvrdnji da je o “ova postavka potvrda vrhunske interpretacije i nepredvidivosti mašte”.

Ljudsko telo ima neverovatnu moć. Telo i pokret kazuju zapravo sve, bez ijedne izgovorene reči.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvoren 11. Beogradski festival igre”


« Fashion Week Niš

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook