Otvaranje izložbe Radenka Miševića

dana Jun16 2015

Izložbu povodom dvadesetogodišnjice smrti, na kojoj će biti izloženo 30 slika u tehnici ulja na platnu i ulja na kartonu iz porodične zbirke, otvoriće Anđelka Bojović, redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu
i Nenad Konstantinović, predsednik Skupštine GO Savski venac. Kustos izložbe biće Lidija Jakšić, istoričar umetnosti-kulturolog.U muzičkom delu programa nastupiće Jelena Mišević Vilke, violina i Rada Pećanac, klavir.

Radenko Misevic
Radenko Mišević

R
R. Mišević, Motiv sa Akropolja, ulje na platnu, 68x100cm, 1993.

Najveći deo svog života Radenko Mišević proveo je u Beogradu, na Senjaku. Bio je profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu od 1964. do 1985. godine i Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu od 1972. do 1985. godine. U dva mandata bio je dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Osnivač je Škole za dizajn u Beogradu, u kojoj je bio i profesor. Takođe je predavao i u Centru za likovnu kulturu u Beogradu. Za mesto profesora na Fakultetu likovnih umetnosti izabran je 1964. godine, gde je u zvanju profesora i penzionisan. Predavao je predmete Slikanje i crtanje i Teorija forme. U toku rada na fakultetu u dva mandata je biran za dekana, a 1979. godine je osnovao Galeriju FLU.

R1
R. Miševic, Plava vrata, ulje na platnu, 81x54cm, 1990.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 13. jula 2015, radnim danima od 12 do 18 časova i subotom od 10 do 14 časova. Realizaciju izložbe podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

R2
R. Mišević, Ruševina III, ulje na platnu, 82×115 cm, 1990.

R4
R. Mišević, Vlada Abonirac, ulje na platnu, 125×140 cm, 1966.

U sredu, 17. juna 2015, u 19 časova, kao prateći program uz izložbu, koncert će održati polaznici Radionice za klavirsku muziku prof. Milanke Mišević. Na programu će biti izvedene kompozicije srpkih kompozitora od 19. do 21. veka.

Ulaz je slobodan.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvaranje izložbe Radenka Miševića”


« Osvojena svetska nagrada za dizajn

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook