Otvara se peti Bašta fest!

dana Jul4 2018

Vreme je da uzmete slobodne dane i zaputite se u Bajinu Baštu gde se u četvrtak, 05. 07, otvara  peti Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma. Bašta fest se, petu godinu zaredom, održava u Bajinoj Bašti, na otvorenom i besplatan je, a ove godine od četvrtka 05.07. do nedelje 08.07.

U okviru Bašta festa bićete u prilici da uživate u glavnom filmskom programu koji je takmičarskog karaktera, muzičkom programu s značajnim imenima domaće scene, edukativnom programu namenjenom pre svega mladima i dnevnom programu koji uključuje rafting Drinom, plovidbu jezerom Perućac i izlet na jezero Zaovine.

Glavni žiri sastoji se od tri člana i to: Domenika La Porte, filmskog novinara i urednika Cineuropa.org, Nikoline Vučetić-Zečević, producentkinje i Milice Gojković, glumice. Nagrade će biti dodeljene za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i najbolji scenario (Zlatna inspiracija). Žiri ima pravo da dodeli i dve specijalne nagrade, kao i da neku od nagrada podeli ili ne dodeli. Na trećem Bašta festu uspostavljena je nagrada za najbolju kameru (Zlatna vizuelizacija), koja se dodeljuje uz podršku rentala «Cineplanet». Žiri petog Bašta festa za ovu nagradu biće Šai Levi, direktor fotografije iz Izraela.

Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav lokalne omladine. Ovogodišnji Žiri mladih činiće: Nikola Jovanović, Nikolina Lazić i Aleksa Spasojević.

Bašta fest se fokusira na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture. Tokom protekle tri godine je sasvim sigurno postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvara se peti Bašta fest!”


« Popust od 20 % na sve Eucerin® preparate za zaštitu od sunca

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook