Otkrijte svoje “Najbolje ja” – Analiza individualnih potencijala

dana Nov8 2013

Kako da živite svoje najbolje izdanje? U čemu biste bili najuspešniji? Koji posao bi Vam doneo najviše zadovoljstva i mogućnosti za dalji razvoj? Koji put bi Vas najbrže doveo do realizacije sopstvenih ciljeva?

Odgovore na ova pitanja možete dobiti kroz Analizu individualnih potencijala (AIP). AIP predstavlja proces identifikovanja snaga i potencijala jedne osobe. Na ovaj način se utvrđuje šta je to što neka osoba najbolje radi, kako se osoba motiviše i koja su polja primene otkrivenih talenata. Osnovni cilj ovog postupka je planiranje ličnog i profesionalnog razvoja osobe, u pravcu onih aktivnosti i oblasti koje će joj doneti dugoročno zadovoljstvo.

Postupak Analize individualnih potencijala je kreiran u okviru Instituta za kognitivni menadžment u Štutgartu. Na našim prostorima ga sprovode psiholozi TIM Centra, sertifikovani za primenu ovog postupka.

Analiza individualnih potencijala podrazumeva sledeće korake: utvrđivanje osobina ličnosti, motivacije, talenata, vrednosti i blokada efikasnosti. Osobine ličnosti – predstavljaju tendenciju osobe da reaguje na određeni način. U procesu AIP-a veoma je značajno utvrđivanje da li naši talenti počivaju na odgovarajućim osobinama ličnosti.

Motivacija – daje nam odgovor na pitanje: Šta nas pokreće? Zbog čega se bavimo određenim aktivnostima? Motivi nekada mogu biti funkcionalni (pomažući) i nefunkcionalni (sabotirajući). Primenom AIP se utvrđuje šta je to što pokreće neku osobu i da li je to za nju korisno.

Talenat – predstavlja sposobnost osobe da neku aktivnost izvodi bolje od svih drugih aktivnosti koje može da izvede. Talente, definisane preko AIP-a, svi poseduju i potrebno je ih pronaći. Oni mogu biti kognitivni, verbalni, kreativni, socijalni, motorni…

Vrednosti – ukazuju na polje primene naših talenata. One ukazuju na to zašto nam je važno i značajno da radimo to što radimo. U odabiru oblasti našeg daljeg razvoja, vrednosti imaju veoma značajnu ulogu.

Blokade efikasnosti – ukazuju na razmišljanja i ponašanja koja nas mogu blokirati i otežavati razvoj sopstvenih potencijala. Jedan od zadataka AIP-a je i njihovo identifikovanje i davanje predloga za njihovo prevazilaženje.

Postupak AIP-a podrazumeva specijalno strukturiran intervju koji ima za cilj identifilkovanje talenata, motivacije, vrednosti i blokada efikasnosti, dok se profil ličnosti utvrđuje testovima ličnosti. Sastavni deo ovog postupka jeste i deo izveštavanja i savetovanja, sa posebnim akcentom na konkretnu primenu talenata i oblastima daljeg profesionalnog i ličnog razvoja osobe.

Iskoristite AIP da saznate nešto novo o sebi i ta saznanja primenite u svom daljem ličnom i profesionalnom razvoju!

TIM Centar je osnovan 2005. godine kao prva institucija u Novom Sadu koja pruža objedinjene usluge iz domena primenjene psihologije.

Nakon osam godina poslovanja, u okviru TIM Centra razvijena su četiri nezavisna, ali uzajamno povezana poslovna servisa. U okviru servisa TIM Razvoj, objedinjujemo različite usluge bazirane na pažljivoj proceni individualnih potreba i radu na realizovanju Vama važnih ciljeva – od psihoterapije i savetovanja, preko individualnih do grupnih iskustveno-razvojnih programa. Naši programi su namenjeni svima koji prepoznaju potrebu i prostor da rade na sebi.

TIM Centar je jedan od sponzora naše nagradne igre Studenti.rs – 50.000 zadovoljnih studenata koju organizujemo na našem sajtu www.studenti.rs. Ovom prilikom Vas pozivamo da ućestvujete i osvojite vredne nagrade. Pogledajte pravilnik nagradne igre.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otkrijte svoje “Najbolje ja” – Analiza individualnih potencijala”


« Pitajte stilistu: Koje cipele i nakit odabrati uz model svedene haljine?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook