Oliviero Toscani, hrana koja izumire

dana Oct26 2014

Uživanje u hrani na način da “oližeš prste” svojstveno je svakom čoveku, samo zavisi od toga ko i koliko uživa. Dok većina uživa u određenim ukusima i specijalitetima, s druge strane oni koji ih pripremaju raduju se na neki poseban način svakom novonastalom ukusu ili receptu.

Svaki od njih, zatim, sebično se čuva, dok ne ode u istoriju. A kada tamo jednom stigne, njegova vrednost postaje neprocenjiva. Isto pravilo važi i za proizvodnju namirnica i njihovo očuvanje. A kada je već reč o autentičnosti i očuvanju “hrane”, uprkos globalizaciji, mnogi proizvodi i namirnice danas, na žalost rizikuju izumiranje.

Sir Branza de Berduf, Rumunija

Sa različitih krajeva sveta, zbirka fotografija koja predstavlja hranu  čiji se opstanak dovodi u pitanje, delo je poznatog italijanskog fotografa Olivijera Toskanija (Oliviero Toscani) koje je izloženo na Internacionalnom sajmu ukusa 2014 (Salone Internazionale del Gusto) u Torinu.

Od autentičnog rumunskog sira, preko toskanskog hleba od kestena do makedonskog slatka od divljih smokava, samo su neki od specijaliteta koji će možda ubrzo nestati, a kojima je veličanstveni Toskani dao posebno mesto u svojoj zbirici fotografija.

 

 Hleb od kestena, Toscana

Divlje seme kafe iz šume Harenna, Etiopija 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Oliviero Toscani, hrana koja izumire”


« Drugo veče 36. Perwoll Fashion Week-a

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook