Održan prvi BASS PASSION!

dana Sep17 2015

Prvo izdanje manifestacije koja za osnovnu temu ima predstavljanje muzike koju kreiraju basisti/kontrabasisti – BASS PASSION, održano je 12. I 13. septembra u prepunoj sali Doma omladine Beograda. Ovo prvo izdanje Bass Passiona bilo je posvećeno kontrabasisti i jazz umetniku MIHAILU MIŠI BLAMU.

BassPassion - Djordje Stijepovic

BASS PASSION je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca. Bas kao instrument ili harmonska linija, neretko je u percepciji slušalaca u drugom planu. U novije vreme sve je više muzičara ovog usmerenja koji se ističu ne samo izvanrednom tehnikom sviranja, nego i nesvakidašnjom originalnošću u stvaranju nove muzike.

Tako je prve večeri BASS PASSION vikedna, publiku oduševio Đorđe Stijepović, kontrabas zvezda, jedan od najboljih slep kontrabasista sveta. Đorđe je sa svojim prijateljima, vrhunskim beogradskim muzičarima (Vasil Hadžimanov – klavijature, Peđa Milutinović – bubanj i Aleksandar Sedlar – gitara) izveo brojne numere u kojima je dominantan bio njegov instrument, ne ograničavajući se pri tom na određeni muzički žanr.

BassPassion - Adam Ben Ezra

Druge večeri BASS PASSION manifestacije, predstavio se izraelski kontrabasista Adam Ben Ezra, svetska Youtube senzacija i basistički fenomen. Adam je pažljivim izborom svojih kompozicija, kao i nekih poznatih svetskih hitova, sam na kontrabasu, oduševio publiku u prepunoj sali Amerikana, Doma omladine Beograda, koja ga je dva puta izvela na bis.

Poslednji segment BASS PASSION manifestacije su radionice, koje drže oba muzičara u UK Parobrod, u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.

Cilj manifestacijeBASS PASSION je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi, da izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi publici kao nosioce muzičke priče.

Organizator BASS PASSION događaja je agencija „Neki fini ljudi art“, koja se bavi izvođačkom umetnošću, organizovanjem promotivnih događaja, edukativnih programa, i (po prvi put) muzičkih manifestacija, a iza koje stojiMiloš Milovanović, poznati novinar i prezenter TV B92, koji je inače po obrazovanju muzičar/ kontrabasista.




Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Održan prvi BASS PASSION!”


« Trkači osvojili Kalemegdan – spremni za „Open Run“

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook