Obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

dana Mar9 2018

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije juče je obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2018. godine održava u Banji Koviljači, u dvorani “Vera Blagojević”.

Pred brojnim gostima, generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem, potpredsednikom za žensku košarku Anom Joković, potpredsednikom za takmičenja Dušanom Projovićem, komesarom Prve ženske lige i Kupa Oljom Dragićević, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Crvena zvezda i Partizan su se radovali po dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.

I ove godine na završnom turniru Kupa učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige Srbije, a to su Crvena zvezda, Partizan 1953 i Kraljevo, kao i osvajač drugog stepena Kupa Radivoj Korać. Poznato je da će Crvena zvezda biti prva, a da se Radivoj Korać plasirao preko drugog stepena Kupa. Zbog zgusnutog rasporeda i okupljanja reprezentacije, još se ne zna tačan plasman na tabeli, odnosno da li će drugi biti Partizan 1953 ili Kraljevo.

Kao i prethodnih godina žreb je poludirigovan, tako da u polufinalu nisu mogli da se sastanu prvoplasirani i drugoplasirani u ligi. Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Olga Stepanović iz Partizana 1953 i Ana Ilić iz Radivoja Koraća izvukle su parove polufinala. U prvom polufinalu 16. marta od 17.00 časova sastaju se Crvena zvezda i trećeplasirani tim Prve ženske lige Srbije, a od 20.00 časova drugoplasirani tim Prve ženske lige Srbije i Radivoj Korać.Novitet je da će se od ove godine igrati i Mini kup za pionirke, na kome će učestvovati pionirke dve prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige, pionirke pobednika drugog stepena Kupa i pionirke domaće Loznice. I pionirke će utakmice igrati u dvorani “Vera Blagojević”.  Parovi polufinala su isti kao kod seniorki, samo što će umesto pionirki trećeplasirane ekipe u Prvoj ženskoj ligi igrati ekipa domaćina Loznice. Polufinala Mini kupa su na programu u petak od 12.00 i 14.00 sati, meč za treće mesto je u subotu u 14.00, a finale u 16.00 časova.

Izvor:www.kss.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“”


« Zoran Đinđić ili Portret političara u mladosti- premijera knjige 12. marta u DOB-u

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook