O medijima, odgovornosti, novim generacijama i aktivizmu u Kc Gradu

dana Nov23 2017

U okviru završnog programa obeležavanja jubileja – 100 godina bilateralnih diplomatskih odnosa između Srbije i Švedske, Ambasada Švedske dovodi u Beograd dve izuzetne gošće iz Stokholma i omogućava beogradskoj publici da ih upozna i čuje njihovo iskustvo, ideje i perspektive.

Helen Laršon Puset, nekadašnja savetnica za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, ponovo dolazi iz Stokholma u Srbiju posebno za ovu priliku, i u okviru događaja Dialog Club, vodiće nas kroz dve zanimljive teme: mediji u savremenom dobu, njihova odgovornost i potencijal, i učešće novih generacija u kreiranju javnog mnjenja i budućnosti društva.

Helen Laršon Puset je, tokom svog višegodišnjeg mandata u Srbiji, pokrenula i podržala brojne teme dragocene za domaću kulturnu, umetničku i kreativnu scenu poput uloge muzeja u društvu i prava dece na kulturu i obrazovanje, i osnaživala kulturnu razmenu kako kroz  saradnju profesionalaca iz ove dve zemlje tako i kroz umetničke rezidencije. Kroz to su ojačane inicijative poput “Create in Residence” Nove Iskre i Krokodila, saradnja sa Centrom za razvoj kulture dečjih prava C31, kao i „Kreativno mentorstvo”, a Kulturni centar „Grad” je često bio važan partner.

“Dialogue Club” jedno je od dešavanja u okviru završnog programa obeležavanja 100 godina diplomatskih odnosa između Švedske i Srbije. Ideja je da se sa ovim dešavanjima nastavi u 2018. godini, osvetljavajući različite relevantne teme za oba društva.

Prvi ”Dialogue Club” će se održati 29. novembra u Kulturnom centru „Grad” u ulici Braće Krsmanović br. 4 i sastojaće se iz dva jednočasovna razgovora, koja će Helen Laršon Puset moderirati. Razgovori će biti na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesto putem ovog linka, najkasnije do nedelje 26. novembra.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “O medijima, odgovornosti, novim generacijama i aktivizmu u Kc Gradu”


« Đorđević: “Potrebna nam je podrška navijača”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook