Novogodišnji koncert na Kolarcu

dana Dec30 2018

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine za kraj ove i početak 2019. godine organizuje program koji je namenjen svim uzrastima, od koncerta za najmlađe sa muzikom iz Diznijevih filmova, pa do tradicionalnog promenadnog koncerta Najperspektivniji mladi muzičar.

Poslednja Mala škola bontona/Kako se sluša koncert u ovoj godini biće održana u subotu, 29. decembra od 11 sati, kada će kvartet Nemanje Nikolića svirati muziku iz Diznijevih filmova. Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji će na vrlo specifičan i originalan način decu voditi kroz ovaj program. Uz njega, mališani će saznati istoriju Kolarčeve zadužbine, naučiti kada se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im preneti neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima napraviti opuštenu i prijatnu atmosferu na programu. Ulaznice za koncert su u prodaji po ceni od 200 dinara.

Novogodišnji gala koncert Master Art Akademije biće održan u nedelju, 30. decembra u 11 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a ulaz je slobodan, kao i na svakom promenadnom koncertu. Kamerni orkestar Master Art Akademci nastupiće sa solistima, uz dirigentsko vođenje Jelene Miljević. Na programu su dela, između ostalih, Vivaldija, Dženkinsona, Sarasatea, Popera, Dvoržaka, Mocarta…

Master Art Akademija je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da predstavi do sada jedinstveni sistem edukacije i rada sa posebno talentovanom, mladom i perspektivnom decom u našoj zemlji. Pružanje bogate koncertne aktivnosti na mesečnom nivou i organizovanje dodatnih usavršavanja van njihovih matičnih škola predstavljaju bitan segment u radu Master Art Akademije. Master Art Akademija svojim aktivnostima svesno skreće pažnju i na sjajne profesore iz Srbije, koji svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, stručnim radom i zalaganjem svakodnevno učestvuju u formiranju kako buduće domaće muzičke scene, tako i savremene pedagogije i kulture uopšte. Na njihovu inicijativu 2015. godine osnovan je orkestar Mater Art Akademci koji je većinom sastavljen od dece koja su ujedno i solisti na koncertima Master Art Akademije.

Novu godinu počinjemo tradicionalnim Novogodišnjim promenadnim koncertom na kojem će nastupiti Najperspektivniji mladi muzičar u 2018. godini, dobitnik ArtLink nagrade, Petar Pejčić (2002), violončelista, u pratnji Pavla Krstića (1998) na klaviru. Na programu su dela Baha i Bramsa. Ulaz je slobodan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Novogodišnji koncert na Kolarcu”


« Modna 2019. godina je već počela

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook