Novo Mastercard GDCI istraživanje – Bangkok najpopularnija turistička destinacija, opada interesovanje za Njujork

dana Sep27 2017

Najnoviji Mastercard Indeks gradova destinacija (GDCI) je objavljen i rezultati pokazuju da je Bangkok najpopularnija turistička destinacija sa 19,41 miliona putnika u 2016. godini. Iza Bangkoka, u top 5 gradova se nalaze London, Pariz, Dubai i Singapur i očekuje se da će svi oni imati rast broja posetilaca tokom 2017. godine.

Po prvi put ove godine, GDCI istraživanje predviđa smanjenje broja posetilaca Njujorka za 2,4 posto, dok će najveći rast u broju posetilaca imati Osaka za čak 24%.

Broj međunarodnih putnika koji su proveli makar jednu noć u nekom od top 10 gradova se povećao u 2016. godini. Prognoze za dalji rast u 2017. su pozitivne za sve gradove osim za Njujork, dok se najveći rast u broju posetilaca očekuje u Tokiju.

Većina putnika posećuje top 20 gradova destinacija zbog odmora, osim Šangaja, gde skoro polovina posetilaca (48,4%) dolazi zbog posla. Nasuprot tome, Kuala Lumpur ima najveći procenat posetilaca koji su tu na odmoru – čak 92,2% njih.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Novo Mastercard GDCI istraživanje – Bangkok najpopularnija turistička destinacija, opada interesovanje za Njujork”


« Srpske dizajnerke oduševile publiku na Milano fashion week-u

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook