Nova energija za zdravu i jaku kosu

dana Dec2 2019

Svaka žena zna – bez dobre frizure ni najbolja šminka i stajling ne izgledaju dobro. Za dobru frizuru, sa druge strane, neophodno je da kosa bude gusta i zdrava.

Ove „standarde“ nije lako postići. Poseban izazov predstavlja gustina kose, koja je značajno genetski predodređena. Nasleđe utiče čak i na to u kojoj meri će opadati tokom godina.

“Svi folikuli dlake na ljudskom telu, a kada je kosa u pitanju govorimo o prosečno 100 000 folikula na koži glave, formiraju se do 22. nedelje embrionalne faze razvoja. Kasnije tokom života naše telo nema sposobnost da proizvodi nove folikule. Zato postoje osobe sa “urođeno“ gustom ili retkom kosom,” kaže prim.dr sci.med. Zorana Đaković, dermatovenerolog, član Evropskog udruženja za istraživanje dlake.

Na gustinu i lepotu kose, pored genetike, utiče starenje, kao i mikrozapaljenja kože glave, koja se manifestuju kao crvenilo, svrab i perut. “Kosa brže raste u mladosti, odnosno do 30 -te godine života. Protokom vremena smanjuje se količina energije potrebne za formiranje osnovnog proteina dlake-keratina. Takođe, smanjuje se reprodukovanje novih ćelija i mikro cirkulacija oko folikula dlake, dok izmenjen hormonski status i promene u metaboličkim procesima nepovoljno deluju na rast kose. Sve to ima uticaj na zdravlje, količinu i izgled naše kose,” objašnjava dr Đaković i dodaje da na opadanje kose mogu uticati i stres, neadekvatna nega i higijena i upotreba određenih lekova. Kosa takođe više opada i sporije raste u jesen i zimu.

Da li to znači da je bitka za lepu, jaku kosu unapred izgubljena? Na sreću – odgovor na ovo pitanje je “Ne”.Na zdravlje i lepotu kose možemo uticati. I to pre svega snadbevajući je energijom koja joj je neohodna i održavajući kožu glave zdravom.

Eucerin® DermoCapillaire Revitalizirajući šampon i Eucerin® DermoCapillaire Revitalizirajući tretman jačaju koren kose snabdevajući ga energijom, dok istovremeno neguju kožu glave. Redovnom upotrebom ovih prereparata formulisanih da uspore smanjenje gustine kose, podržava se rast kose, ona postaje jača, zdravija i sjajnija.

Osnovni sastojci novih Eucerin® preparata namenjenih za svakodnevnu higijenu i negu kose su karnitin i kreatin, dok Eucerin® DermoCapillaire Revitalizirajući tretman sadrži i likokalkon A. Oba preparata ne sadrže boje, parabene, silikon i alkalne sapune.
“Karnitin i kreatin su aktivne supstance koje se prirodno nalaze u organizmu čoveka. Između ostalog, one jačaju koren dlake povećavajući dotok energije neophodne za njen rast i podržavaju stvaranje osnovnog gradivnog proteina dlake, to jest keratina. Likokalkon A je moćni antioksidans i aktivni sastojak, neguje kožu glave i deluje protiv zapaljenja, koja utiču na smanjeni dotok krvi u već oslabljene folikule,” kaže dr Đaković i zaključuje:“Udružena, ova tri sastojka snabdevaju koren kose energijom, jačaju koren dlake, podržavaju rast kose, vraćanju prirodnu ravnotežu kože glave i time stvaraju uslove za rast i održavanje vitalnosti kose”.

Klinička i dermatološka ispitivanja dokazala su efikasnost i vrlo dobru podnošljivost. Eucerin® DermoCapillaire Revitalizirajućeg šampona i Eucerin® DermoCapillaire Revitalizirajućeg tretmana, čak i kod osoba sa osetljivom kožom glave.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nova energija za zdravu i jaku kosu”


« Nemestic Studio vas vodi na putovanje u Italiju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook