Nikola Pejaković specijalni gost na koncertu Magnifica

dana Mar29 2018

Popularni slovenački kantautor Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), tvorac hitova „Divna“, „Pukni zoro“, „Samo malo“ i drugih, nastupiće 15. aprila u Beogradu, u „Belexpocentru“.

Kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Nikola Pejaković Kolja, glumac i scenarista filmova „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit serije „Vratiće se rode“, ali i režiser i autor pesmama kao što su „Haljinica boje lila“ i „I eto, udade se ti za konja“. On ističe da se raduje gostovanju i sa ushićenjem govori o saradnji sa slovenačkim muzičarom:

Magnifico je talentovan i dobar čovek. Čast mi je što ću da otpevam i odsviram nekoliko pesama sa njim u Beogradu. Kada je reč o snimanju pesme „Divna“, u Ljubljani, Robert je moju porodicu i mene ugostio upravo tako – divno. Čitava ekipa oko njega, njegov burazer Šac i saradnici, bili su divni, hvala im još jednom. Sve u svemu – divno. Vidimo se u Belexpocentru!

S obzirom na to da su Magnifico i Dragan Bjelogrlić dugogodišnji saradnici, neki od hitova iz serijala „Montevideo“ već su stekli status evergrina, što se dešava i sa numerom „Divna“. Pored originalne verzije sa muzičarem Ogijem Radivojevićem, koja se može čuti u odjavnoj špici  „Senki nad Balkanom“, ostvarenja koje je brzo osvojilo srca publike, kafanska verzija pesme sa Nikolom Pejakovićem zaživela je u samoj seriji, ali i van nje. Kompoziciju prati emotivno izvođenje, melanholična melodija i stihovi koji vode u pravcu sevdaha. Sve zajedno najavljuje koncert pun emocija i dobre muzike koja se ne propušta.

Robert Pešut Magnifico poznat je po prepoznatljivom humoru i poigravanju sa mnogim žanrovima, od popa i roka, preko elektra, do srpskog folka, o čemu svedoče njegovi hitovi. „Hir aj kam, hir aj go“ je bio tema jedne od kolekcija modnog maga Roberta Kavalija, a uspeh su postigle i „Silvija“, „Pismo kumu (Rambo Rambo)“, „Giv mi mani“ i mnoge druge pesme. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza. Tokom dvadesetpetogodišnje muzičke karijere izdao je 11 albuma i postao poznato ime širom sveta. Njegov četvrti album, „Export/Import“ (2004), doneo mu je uspeh širom Evrope, a izdavačka kuća „Soni“ objavila ga je u čak 56 zemalja. Najveću popularnost u Srbiji stekao je zahvaljujući muzici koju je radio za serijal „Montevideo“.

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se nabave putem „Eventim“ i „Gigs Tix“ prodajne mreže, po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nikola Pejaković specijalni gost na koncertu Magnifica”


« 65.Martovski festival: Nagrada za životno delo Jelici Đokić

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook