Nevena Ivanović / NEO Design osvojila evropsku nominaciju za prestižnu internacionalnu nagradu

dana May11 2017

Mlada beogradska dizajnerka Nevena Ivanović nastavlja sa internacionalnim uspesima sa svojim brendom Neo Design. Nakon uspešnih nastupa na Beogradskoj nedeji mode i više osvojenih domaćih i regionalnih nagrada Nevena je ove sezone dobila još jedno veliko priznanje za svoj rad i talenat – nominovana je kao jedan od evropskih finalista za prestižnu nagradu Woolmark prize.

Fashion Scout, platforma iz Londona sa kojom Belgrade Fashion Week uspešno sarađuje godinama unazad, sproveo je poseban konkurs u 37 evropskih zemalja za jednu od najstarijih internacionalnih modnih nagrada Woolmark Prize. Nevena Ivanović je izabrana kao jedan od dva pobednika ovog konkursa na koji se prijavilo preko 500 dizajnera. Na taj način Nevena je nominovana za Evropsko finale ove nagrade sa još 8 dizajnera iz vodećih evropskih država u kategoriji Menswear. Evrospko finale će se održati 8. jula u Milanuuz prisustvo vodećih modnih eksperata koji će biti u ulozi žirija.

Ova nagrada ustanovljena je 1953. godine, a 1954. dobitnici su bili tada mladi Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent. Danas je nagrada Woolmark Prize globalno poznata i posvećena  podršci savremnom modnom dizajnu i talentima širom sveta. Pored toga Woolmark se trudi da kroz posebnu Innovation Award podrži i razvoj i inovacije u domenu korišćenja i dizajna vunenih prediva i štofova.

Pored evropskog finala biraju se pobednici u još 5 različitih regiona – USA, Azija, Australia i Novi Zeland,  Srednj istok sa Indijom i Pakistanom i Britanska ostrva sa ukupno 65 nominovanih dizajnera u kategorijama Womenswear i Menswear.

Pobednici regionalnih takmičenja osvojiće 70 000 australijskih dolara kao podsticaj za realizaciju finalne kolekcije, a dobiće i veliku pažnju modne javnosti, internacionalnih medija i brojnih profesionalnih kupaca (byera). 

Regionalni pobednici “boriće se” u velikom svetskom finalu za nagradu od 200 000 AUS$ i distribuciju njihove kolekcije kroz Woolmark distributivnu mrežu kao i za Innovation Award vrednu 100 000 AUS$. Trofej odnosno statuu za regionalne  finalne pobednike dizajnirao je  Jonathan Zawada, poznati multidisciplinarni australijski umetnik koji živi i radi u Los Anđelesu.

Više informacija o samoj nagradi i nominovanim dizajnerima možete naći u originalnom Media release-u koji smo dobili od kompanije Woolmark (u attachu ovog maila), kao i na njihovom sajtu www.woolmarkprize.com


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nevena Ivanović / NEO Design osvojila evropsku nominaciju za prestižnu internacionalnu nagradu”


« Lisca men – za odvažnog muškaraca

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook