Neodoljivi cvetni dezeni za proleće

dana Mar26 2012

Proleće je sada tu i zvanično, a nezvanično nešto malo duže.  Šareno, mirisno i tolpo. Razigrano i cvetno, onakvo kavo proleće i treba da bude. A da bi bilo još veselije i dinamičnije pobrinuli su se dizajneri koji su svoje kreacije obasuli pravim cvetnim lejama, a zatim i ostali brendovi koji su se potrudili da trendove sa piste još više približe svim malim i velikim konzumentima mode vodeći računa da imaju dovoljno cvetnih dezena u svojoj ponudi.

Chloe ove godine bira laganu kombinaciju prozračno belih tkanina i cvetnog dezena u vidu detalja koji se nalaze na košuljama ili u vidu aplikacija na nogavicama pantalona. Lepršavo i nežno, savršeno za duge i tople prolećne iali i letnje dane.

Dires van Note, majstor printova, u svojoj prolećnoj kolekciji se takođe igrao cvetnim dezenima, dajući im elegantan i moderan izgled. Inspiraciju je tražio u morskim pejzažima, krilima leptira, cvetnim pejzažima, treperenju svetla u noći, objedinjujući ih u vidu blokova dezena koje je slagao jedne uz druge.

Oscar de la Renta je svojom prolećnom kolekcijom uhvatio čistu esenciju proleća i zanosa koji ono donosi sa sobom. Dominira motiv bulke, u crvenoj i žutoj boji, ali se sreću i druga interesantna cvetna rešenja. Zabavno i veoma efektno, i nadasve veoma ženstveno.

Diane von Furstenberg je uveliko poznata po hrabrim i dezenima bogatom koloritom, tako je i ovog proleća. Mudro je odabrala kombinaciju pastelnih tonova i cvetnih dezena, dva možda najdominantnija trend ovog proleća, spajajući ih u jednu skladnu harmoničnu celinu, pri čemu zadržava stilizovanu i svedenu formu cveća koje krasi njene kreacije.

Kolekcijiu DKNY pored klasičnog gradskog stila krasi i nekoliko interesantnih modela sa veoma bogatim cvetnim dezenima. Cveće od glave do pete, u intenzivno crveno plavoj kombinaciji, ili nešto smirenijoj crno beloj, odličan su izbor za opuštene prolećne dane i beg od vrelog asfalta, pa makar i prividan i samo u vidu odeće sa cvetnim dezenom.

Miu Miu inspiraciju pronalazi u pedesetim godinama prošlog veka. Trapezasti krojevi haljina i jakni prekriveni su dezenima koji asociraju na Provansu, a prisutna je i pačvork tehnika, naravno sve u znaku cveća i proleća.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Neodoljivi cvetni dezeni za proleće”


« Rustična pasulj čorba

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook