Negovana žena – lepa žena

dana Jul27 2012

Naš poznati i uspešan dizajner Darko Kostić je pre nekoliko godina rekao: „Nema ničeg seksi u komadu tkanine“. Nakit, šminka, garderoba, akseroar… Nosimo mi njih, a ne oni nas. Ako obujemo svilene najlonke na neobrijane noge, hoćemo li izgledati seksi i sofsticirano? Teško.

Photo credit www.goldendeals.rs

Sve što vidimo da se nudi ili samo stvaramo  svetu mode samo je dodatak. Svrha mode je da nas ulepša, a ne da nas učini lepim. Ona to ne može, koliko god mi možda bili vešti i koliko god se zavaravali. Naravno da Vas ni krema protiv bora neće učiniti 20 godina mlađom, ali će svakako biti uspešnija od pudera, slažete se? Lepota je u čistoti, kako je rekao jedan umetnik. Ne možete staviti prelepu poentles šustiklu na prašnjavu komodu. Činjenica da da se nekad čini bolje da posegnemo za lakim rešenjima, jer je, prvo, rezultat velikih borbi ne samo daleko, već i krajnje neizvestan, a možda i nedostižan. Nije baš uvek tako. To što ste prekrili bubuljice puderom nipošto ne znači da izgledate dobro, naprotiv. S druge strane, ako se godinama borite, čak i uz stručnu pomoć protiv akni, čini se da ipak nemate izbora. Ali, jesmo li svi istražili svoje izbore? Događa se da problemi sa aknama, konkretno, nisu tako nerešivi kao što izgledaju. Nekada se radi o reakciji na stres, vrstu hrane, lošu ili neadekvatnu kozmetiku, mali milion razloga je u opticaju. Meni je,primera radi, bilo dovoljno da samo redovno čistim lice vlažnim vaticama nekoliko meseci, možda i manje i rešila sam se problema koji su me mučili godinu dana. Treba samo istražiti. Možda rešenje nije tako daleko. U svakom slučaju, nije teško primeniti osnovne principe nege kože i tela, a činjenica je da daju vrlo zadovoljavajuće rezultate. Prirodna kozmetika može biti itekako efikasna, nisu joj prednosti samo ekonomske prirode. Da ne pričamo o uštedi vremena. Olja Karleuša je izjavila da je šokira kako nekim ženama treba toliko dugo da se spreme „kao da su juče dobile svoje telo i ne znaju d barataju s njim“. Jednostavno, one svaki put sve moraju ispočetka. Naravno da ima puno ograničavajućih faktora, kao što su finansije, vreme, volja, energija. Ali najveći ograničavajući faktor je sam karakter. Koliko košta piti redovno vodu? Spavati makar 7, ako ne 8 sati? Očistiti lice prirodnim tonikom? Napraviti neku od sve popularnijih smesa za depilaciju kod kuće? Mali korak je uvod u sledeća 2 gigantska kad se radi o nezi i lepoti. Ako nište drugo, osećaćete se znatno bolje.


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Negovana žena – lepa žena”


« Umetnost na vodi

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook