„Nečujno“- drugi festival kratkog podvodnog filma

dana Oct13 2014

Nakon uspešnog prošlogodišnjeg prvog festivala  i ove godine organizuje se drugi po redu festival kratkog podvodnog filma, u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma Omladine Beograda. Naziv samog festivala je „Nečujno“, povezan sa mirom i spokojem koji imamo pod vodom, kao i sa time da se u jako kratko vreme bez reči može ispričati jedna prelepa priča.

Filmovi su podvodnog karatkera, do 12 minuta, vezani za podvodnu elokologiju, ekosistem, staništa raznih vrsta biljaka i životinja, zaštitu voda, retkih vrsta, koralnih grebena, ronilačke destinacije, olupine aviona i brodova, ronjenje na dah, ronjenja sa aparatom, edukacija dece i odraslih…

Ovim festivalomorganizatori žele da deci, mamama i tatama, bakama i dekama pokažeu svet koji do sada nisu videli, da dočaraju taj osećaj vode, pokažeu nešto novo lepo i interesantno za šta nisu ni znali da postoji, kao i da se zainteresuju za podvodni svet i očuvanje naše planete, a samim tim da i sami ronioci obnove već mnogo puta utvrđivano gradivo.

Autori su iz celoga sveta – Austrije, Rusije, Amerike, Španije, Italije, Portugala, Meksika, Turske, Velike Britanije, Izraela, Južne Afrike, Slovenije, Francuske, Nemačke, Holandije, Tajlanda, i još mnogo zemalja i naravno Srbije!

Pored festivalskog dela kratkog podvodnog filma koji se održava u Amerikani, tu je i takmičenje u podvodnoj fotografiji, čiju izložbu možete videti u Holu Doma Omladine tokom celog trajanja festivala.  Takođe postoji i prateći dnevni sadržaj u Klubiću Doma Omladine, u vidu dečije likovne radionice i dečije ronilačke radionice, radionice ronjenja za odrasle, predavanja, izložbi fotografija i slika, muzej stare ronilačke opreme, štandovi ronilačke i plivačke opreme, morskog nakita, vaterpolista, avantura parka i još mnogo toga.

Svi dnevni sadržaju su besplatni a projekcije se naplaćuju simbolično.

Važno je napomenuti da se festival organizuje bez ikakvog budžeta, samo iz ljubavi, sopstvenim radom, uz ogromnu pomoć prijatelja, instruktora ronjenja i zaljubljenika u ronjenje i podvodni svet!

Svi zainteresovni su pozvani da da pridruže ljubiteljima podvodnog sveta u Domu Omladine u nedelju 12.10. od 12 časova i ponedeljak 13.10.2014 od 14 časova, u upoznavanju nečeg novog . Detaljan plan i program projekcija filmova, predavanja i teme predavača, radionica, izložbi i izlagača se nalaze na zvaničnim sajtovima! Ne propustite kadrove u dužini do 12 minuta! Za čistije vode!
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “„Nečujno“- drugi festival kratkog podvodnog filma”


« Najbolji domaći dizajneri na Serbia Fashion Week-u

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook