Milano day off

dana Oct14 2012

Možda ste se zapitali zašto na našim stranicama tako često pišemo o Milanu. Mnogi će odgovoriti, da kao modni centar i grad dizajna, važno je da pratimo tendencije ovog grada, s obzirom na orijentacije našeg magazina. Do sada smo ga uglavnom spominjali kada je reč o čuvenoj nedelji mode ili dizajn week-u. Isto tako opisali smo i njegovu arhitekturu, kao i  uličnu modu. Jednostavno rečeno, posvetili smo  nekako dosta pažnje ovom gradu. Pisali smo i o drugim gradovima kada je u pitanju moda i dizajn, ali Milano je nekako dobio posebno mesto, i mislim da je došao i taj trenutak da vam  odgovorim na pitanje – Zašto Milano!

Zbog mode, dizajna i arhitekture, zbog njegove širine, zbog njegove raznolikosti, zbog kreativnosti, zbog ljudi i ideja, ukusa pizze i najboljeg sladoleda…da zbog svega toga, posvetili smo mu se! Ali najviše zbog života u njemu i svakodnevnice.

Danas je inače milanski “day off” za mene. Dan kada se zaustavlja saobraćaj, dan posvećen biciklistima, pešacima i prirodi. Verovatno znate da Milano važi za jedan od gradova sa najviše automobila u Evropi. Medjutim danas je onaj dan kada se ritam grada menja i kada vam Milano postaje najbolji prijatelj.  Tog dana čujete tišinu njegovih ulica, kao u nekom malom napuštenom mestu gde je vreme stalo.

Danas se semafori gase i ovaj grad postaje posvećen svojim stanovnicima. Jedinstven osećaj, gde se na trenutak osetite apsolutno slobodnim dok šetate njegovim prostranim bulevarima. I ako ga tada malo bolje pogledate, njegove ulice i uličice, veličanstvenu arhitekturu, skrivenu prirodu, trgove i “piazze”, i ljude oko sebe, možete  pronaći na svakom koraku čudesnu inspiraciju, koju ovaj grad vešto krije. A kada je jednom pronađete, volećete ovaj grad zauvek, a posebno dane kada ga imate samo za sebe, baš kao današnji dan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Milano day off”


« Milano, cool grad čizme

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook