Midssumer Charity Fashion Night

dana Jul5 2014

Midssumer Charity Fashion Night nije samo jedna u nizu humanitarnih akcija, već je organizovana sa željom da se na adekvatan način spoje kreativnost i solidarnost, moda i humanost, da se iskaže internacionalna saosećajnost, a sve sa ciljem da se ugroženi od poplava što pre vrate normalom životu. Sva sredstva koja su prikupljena tokom trajanja akcije Fashion Aid, kao i sva sredstva prikupljena tokom same humanitarne revije, zahvaljujući humanosti diplomatskog kora i svih onih koji su prisustvovali događaju, biće uplaćena za pomoć obrenovačkom Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju koji je pretrpeo velika oštećenja u nedavnim poplavama.

Korisnici Centra,  su deca i mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju, autizmom, višestrukim poremećajima, Rett sindromom i sa oštećenjem sluha koji se zbrinjavaju dnevno ili stacionarno, u skladu sa sopstvenim potrebama.

Odmah po povlačenju vode iz objekta Centra u Obrenovcu organizovana je akcija čišćenja u kojoj su učestvovali radnici Centra, volonteri Crvenog Krsta Beograd i Kancelarije za mlade Obrenovac.  Za dva dana napornog rada u teškim uslovima uspešno je sanirana šteta, a potom i izvršena dezinfekcija prostora čime su se stekli uslovi da Boravak može da se renovira i dovede u funkciju rada sa punim kapacitetom.

Za uspešan rad u Boravku, neophodno je da se izvrši renoviranje prostorija, nabavka inventara, nameštaja i didaktičnog materijala, kao i kombi vozila za prevoz korisnika.

Tokom revije prikazani su modeli dvadesetak prestižnih beogradskih dizajnera nakon a nakon revije mogli su da se kupe po sniženim cenama, a prihod ide u fond za pomoć. Pored modela sa revije na ovom svojevrsnom modnom bazaru, dizajneri su priredili i dodatni odabir modela iz svojih kolekcija.

Sami događaj je nastavak humanitarne akcije Fashion Aid koji je pokrenuta na incijativu dizajnera Ivana Džolića nakon čega joj se priključio 50tak modnih dizajnera i  tim Modnog studija Click koji je organizovao i večerašnji događaj kao i brojne druge aktivnosti koje su bile sastavni deo ovog humanitarnog projekta.  Akcija je pokrenute tokom juna meseca na Mikser festivalu, a deo akcije  je i specijalno dizajnirana majica (dizajn Slavimira Stojanovića) koja se tokom prethodnih nedelja prodavala u Mikser hausu, Supermarketu. Početna, simbolična cena majice je 500 dinara, sa nadom da će mnogi moći da uz istu doniraju i veći iznos.

Većina dizajnera koji su podržali akciju jesu članovi Udruženja BFW Design Collective koje od nedavno i formalno funkcioniše kao nova kreativna snaga u našem gradu. Pored dizajnera ovu akcikju su svojim besplatnim radom pomogli mnogi kreativci, šminkeri, frizeri, manekeni, saradnici, firme i organizacije…

U vremenu kada je KOLEKTIVNA ODGOVORNOST  na velikom iskušenju program predstavlja još jedan ODGOVOR modnog KOLEKTIVA kroz lepotu i potencijal domaćeg modnog dizajna.

Organizatori  ovog događaja su posebno zahvalni svojim ljubaznim domaćinima Indijskoj ambasadi i njenoj ekseleciji ambasadorki Indije u Srbiji, gospođi  Narinder Chauhan, koja je nesebično podržala ovaj humanitarni događaj.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Midssumer Charity Fashion Night”


« Dan poljubaca uz Labello

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook