Masaža beba uz NIVEA dodir koji neguje!

dana Jan16 2017

Najlepši dodir ljubavi i način da se roditelji povežu sa svojom bebom upravo je direktan kontakt i blago maženje nežne bebine kože.

Masaža beba je stari običaj u kulturama mnogih naroda (u Indiji, Rusiji, Kini…), a njene blagotvorne efekte potvrdila su i savremena klinička ispitivanja. Nežna masaža je svakako nešto čemu će se vaša beba posebno radovati, a osim uživanja donosi i mnoge druge koristi. Dodir je svakoj bebi neophodan, nezamenjiv za razvoj i osećaj sigurnosti.

A masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa detetom, ona jača detetovu emotivnu povezanost sa roditeljima, popravlja raspoloženje, umiruje napetost, jača cirkulaciju, poboljšava imunitet, podstiče varenje, sprečava i umanjuje bolove koji nastaju usled grčeva i pomaže pri spavanju.

Pre početka osigurajte da sobna temperatura bude oko 27 stepeni C, operite ruke i skinite nakit. Masažu je najbolje praktikovati posle kupanja jer je tada beba opuštena, pa će nakon toga lako utonuti u bezbrižan san. Masaža na početku treba da traje kraće, 2 do 3 minuta, dok kasnije možete produžiti na 10 do 15 minuta. Zapravo vreme trajanja zavisi od bebinog raspoloženja. Uvek pratite bebinu reakciju. Prestanite sa masažom ukoliko osetite da se vašoj bebi to ne dopada.

Masaža bebe zahteva delikatan dodir, kao da jedva dotičete kožu vrhovima prstiju. Slobodno ponovite svaki pokret tri puta. Masirajte polako, pravilno, nežno i ritmično, a pre masaže uzmite malu količinu ulja, na primer NIVEA Baby ulje, i zagrejte ga svojim dlanovima, kako bi bebi bilo što prijatnije. Masaža treba da ima kontinuitet i poželjno je da tom prilikom stimulišete kod bebe više čula: taktilna nežnim dodirom i poljupcem, vizuelna pogledom i osmehom, auditorna toplim rečima ljubavi.

Koristite nežne i sigurne pokrete, počnite od glave, preko ramena, ruku, grudi i stomaka do nogu. Blagi, kružni pokreti (u smeru kazaljke na satu) u predelu stomaka posebno će pomoći bebama koje imaju problema sa stomačnim grčevima, da osete olakšanje.

Ukoliko beba počne da plače, štuca ili ima iritiranu, inficiranu kožu, povrede na koži ili je bolesna, nemojte je masirati. Takođe izbegavajte masažu posle obroka.

NIVEA dodir koji neguje

NIVEA Baby Ulje
NIVEA Baby ulje za negu prilagođeno je čišćenju i hidrataciji osetljive bebine kože. Formulacija sa bademovim uljem je idealna za negu, zaštitu i masažu osetljive bebine kože. Savršena je i u prevenciji od strija na maminoj koži. Razvijena je u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži klinički i dermatološki je dokazana.

NIVEA Baby Soft krema
Kremasto-nežna hidratantna krema za svakodnevnu upotrebu za osetljivu kožu. Brižljivo izabrana kombinacija blagih i hidratantnih aktivnih sastojaka podržava prirodnu funkciju kože i intenzivno je hidrira. Krema sa pantenolom i nevenom jača sopstvenu zaštitnu funkciju kože i koža je veoma dobro podnosi. Lako se nanosi i predstavlja idealan proizvod za baršunasto meku kožu vašeg deteta. Razvijen je u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži klinički i dermatološki je dokazana.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Masaža beba uz NIVEA dodir koji neguje!”


« MENT festival od 1-3.februara u Ljubljani!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook