Marko Mitanovski na London Fashion Week-u!

dana Feb23 2015

Srpski dizajner Marko Mitanovski predstaviće svoju najnoviju kolekciju sutra, 24. februara, na modnoj reviji u okviru London Fashion Week-a!

Zahvaljujući odličnoj saradnji Belgrade Fashion Weeka i Fashion Scout organizacije, koja predstavlja jednu od najvažnijih modnih organizacija za plasiranje savremenih modnih doizajnera u Londonu, Marko Mitanovski će imati priliku da predstavi svoj rad tokom London Fashion Week-a.

Marko Mitanovski

Ovo nije Markova prva revija u Londonu jer je još 2009. godine bio jedan od četiri vodeća mlada dizajnera odabrana da predstave svoj rad u okviru – One to Watch programa. Još tada je svojim sjajnim konstrukcijama koje obiluju detaljima i preciznom geometrijom Marko pobudio ogromno interesovanje modne publike, te su se njegovi odevni komadi pojavili na stranicama vodećih međunarodnih štampanih izdanja modnih časopisa kao što su „Dazed“, „Elle“, „Grazie“… kao i elektronskog izdanja časopisa „Vogue“

Ove sezone Marko je predstavlja svoju kolekciju za jesen/zimu 2015/16. i ostaje dosledan avangardnoj eleganciji kao svom zaštitom znaku, koju je oživeo u koži i lateksu. Modna publika će u novoj kolekciji imati prilike da uoči i Markovu zaokupljenost spoljnim svetom koji je poslužio kao podsticaj za stvaranje jedne istinski revolucionarne modne priče. Markova nova kolekcija upotpunjena je čarobnim modnim dodacima sa posebno dizajniranim nakitom, ali i saradnjom sa vajarom, koji je kostimima udahnuo gotovo arheološku preciznost.

Markove promišljene i upečatljive kreacije su nadahnute prirodom, pticama i skeletima reptila. Međutim, kada se malo podrobnije analiziraju, uočava se snažan uticaj arhitekture i istorijskih kostima renesanse i viktorijanske ere, što ukazuje na njegov neiscrpan stvaralački potencijal i opsežno znanje koje primenjuje kada se bavi temama koje ne pripadaju svetu mode.

Njegove odevne predmete izvanrednog dizajna nose čuvene zvezde poput Lejdi Gage, Sofi Elis-Bekstor, Palome Fejt i Stiv Strejndža.

Ova kolekcija će ekskluzivno biti predstavljena i kod nas tokom Beogradske nedelje mode u aprilu mesecu.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Marko Mitanovski na London Fashion Week-u!”


« NEČUJNO 2 na 37. Sajmu NAUTIKE,LOVA i RIBOLOVA

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook