Marina Abramović pozvala publiku da poseti izložbu

dana Sep23 2019

Povodom otvaranja dugoočekivane retrospektivne izložbe „Čistač“, jedna od najvećih srpskih umetnica Marina Abramović danas se nakon 44 godine obratila domaćoj javnosti i poželela im dobrodošlicu na izložbu koja prikazuje najznačajnija dela njenog bogatog opusa. Ljubitelji umetnosti će od danas imati priliku da posete izložbu koja traje do 20. januara 2020. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Autorka se obratila prisutnima u 6.23 časova, u skladu sa konceptom same izložbe u kojoj u zoru „čisti“ svoju umetničku karijeru i iz svoje arhive izvlači najbolje i najzapaženije radove. Pored nje, na konferenciji su govorili v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Slobodan Nakarada,kustos Dejan Sretenović zaslužan za koncept izložbe „Čistač“ u Beogradu, saradnik na Beogradskoj fazi izložbe Jerko Denegri i koreografkinja Linzi Pajsinger koja je zadužena za reperformere.

„Nije zastrašujuće skočiti, ni poleteti. Možete skočiti sa oblakodera, ako želite. Opasnost počinje kada treba da dotaknete tlo. Pre 44 godine, kad sam napustila ovu zemlju, skočila sam. Letela sam sve vreme od tada. Danas osećam da počinjem da dotičem tlo. Topla dobrodošlica koju ste mi priredili ublažila je to što je moglo da bude katastrofalni pad“, rekla je autorka o svom povratku u Beograd.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Marina Abramović pozvala publiku da poseti izložbu”


« Film Pijavice u bioskopima

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook