Manish Arora na Beogradskoj nedelji mode

dana Apr8 2014

Zahvaljujući stručnom konsultantu Fashion Weeka iz Pariza – Zoranu Bosancu i saradnji Modnog studija Click sa Ambasadom Indije kao i kompanijama Etihad Airways i Air Serbia, ovaj čuveni dizajner stigao je po prvi put u Beograd.

Manish je na Fashion Weeku prikazao kolekciju za proleće-leto 2014 koja je inspirisana čuvenom plesačicom Džozefinom Bejker. Kolekcija se ogleda kroz sportsku odeću koja odiše pozitivnom energijom i nezavisnim ženskim duhom dvadesetih godina.

Oblikovanjem sportskih silueta pomoću krojeva plisiranih haljina, a u kombinaciji sa francuskom tkaninom žute, roze, ciklama i mint boje, kreator je vratio u 21. vek devojke iz Čarlston doba. Art deko elementi se provlače kroz kolekciju koju sačinjava nakit, koji podseća na karakteristično voće Džozefine Bejker, ali i print lustera iz perioda Velikog Getsbija.

Crno-beli motiv inspirisan Viktorom Vazarelijem asocira na zadimljene pariške barove i nesmotrene noći u Gradu Svetlosti. Vez i šljokice u obliku aviona i karmina podsećaju na junakinje ženske emancipacije poput Amelije Erhart, dok se art deko boce parfema, stepenice i balske dvorane sjedinjuju u futurističko jarke printove na vodootpornim parkama. Reflektujuća tkanina se pojavljuje u celoj kolekciji kroz svetla noćnih klubova na duksevima ukrašenim škljokicama, kao i kroz sportske pertle na cipelama.

U prvoj kolekciji cipela kreatora Maniš Arore đon je obojen njegovom zaštitnom roze bojom. Manish Arora je trenutno jedan od najinspirativnijih savremenih dizajnera u svetu mode i svoje kolekcije redovno predstavlja na Pariskom Fashion Weeku.

Manish Arora

Reviji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, kao i brojne poznate ličnosti.

Bata Spasojević


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , ,Jedan komentar, Postavi komentar ili Ping

  1. 1

    It was an amazing show truly

    08 Apr

Odgovori na “Manish Arora na Beogradskoj nedelji mode”


« Aprilska Moda za poneti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook