Maj u Madlenianumu

dana Apr26 2019

U maju koji je pred nama očekuje nas bezbroj događaja i novosti u Madlenianumu.6. maja od 19:30h na Velikoj sceni dočekuje posle pauze od dva meseca mjuzikl LJUBAV I MODA.

 Ovaj mjuzikl koji je nastao po motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića iz šezdesetih godina prošlog veka, nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

U maju ansambl ovog mjuzikla dobija novog člana, mladog glumca Aleksandra Vučkovića koji nastupa u glavnoj muškoj ulozi – modnog kreatora Bore, umesto Andrije Daničića.

Aleksandar Vučković rođen je 14. februara 1994. u Užicu. Završio je Užičku gimnaziju, a potom i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Gordane Marić . Dobitnik je nagrade “Mata Milošević” za 2016. Godinu, koju dodeljuje katedra za glumu Fakulteta dramskih umetnosti. Trenutno igra u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, Pozorišta na Terazijama, Narodnog pozorišta Sombor, Narodnog pozorišta Užice , pozorišta “Boško Buha” i “Čiča Mičinog” pozorišta. U martu ove godine počelo je emitovanje RTS-ove serije “Kralj Petar I” u kome tumači lik regenta Aleksandra. Živi u Beogradu.

Sledeće što nas očekuje su Evropski operski dani od 8.do 12. maja u okviru kojih se izvode sledeće predstave:

  1. maja sa početkom u 18 časova je opera za decu ČAROBNA FRULA V.A. Mocarta
  1. maja je gostovanje Opere Sankt Peterburg sa operom FAUST Š. Gunoa
  1. maja je mjuziklJADNICI
  1. maja je balet KRVAVA SVADBA – BOLERO.

U okviru proslave su i dva koncerta na Belle Etage-u na koje je ulaz slobodan.

  1. maja koncert polaznika Muzičko-operskog studija Madlenianuma
  1. maja koncert Udruženja za afirmaciju dečjeg stvaralaštva “Svitac” koje okuplja decu sa smetnjama u razvoju.

Na Maloj sceni u maju mesecu  je premijerna obnova setne komedije KAZANOVA PROTIV DON ŽUANA 21.05. sa početkom u 20 časova.

U ulozi Kazanove pojavljuje se Tihomir Stanić, Don Žuan je Stevan Pijale, u ulozi Žizele Ivona Kustudić. Režiju premijernog izvođenja je radio Predrag Ejdus, koji je ujedno i glumio glavnu ulogu, a u sećanje na našeg velikana glume, kome je ovo bila prva režija i na zahtev publike obnavljamo ovu rado gledanu predstavu. Obnovu radi pisac Miodrag Ilić.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Maj u Madlenianumu”


« Lena Kovačević peva naslovnu numeru u crtanom filmu MANU MUNJA

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook