Lota Alvar i Fashion Gallery

dana Nov3 2014

Lota Alvar (Lotta Ahlvar), najuticajnija osoba Švedske mode bila je gošća 36. Perwoll Fashion Week-a. Kao veliki poznavalac mode i modnih trendova, Lota je beogradskoj modnoj publici u Etnografskom muzeju održala predavanje na temu: ”Upotreba ručnog rada u savremenoj modi. Žensko stvaralaštvo u fokusu”.


Lota Alvar

Lota Alvar  nalazila se 12 godina na čelu Saveta za modu Švedske da bi nedavno postala visoka savetnica za modu, sa zadatkom da promoviše švedsku modu i Stockholm Fashion Week. Njeno ime u Švedskoj povezuje se sa modom. Radi na promociji  Swedish Fashion Talent Rookies, takmičenje mladih dizajnera Švedske. Kao direktorka Saveta za modu Švedske održala je brojne seminare i radionice. Uz to je i Predsednica Udruženja tekstilnih rukotvorina, koje proizvodi tekstil i vez visokog kvaliteta.

Lota Alvar sebe predstavlja kao dizajnerku, inspiratorku, preduzetnicu i kreatorku.

Tokom 2014.godine predsedava organizacijom NFA (Nordijsko Udruženje za modu), čiji je i osnivač. Član je upravnog odbora Visoke škole za tekstil, najprestižnije škole za tekstil i modu u Švedskoj. Kao član drugih upravnih odbora u industriji mode, zadužena je za rad sa medijima i za brendiranje.

U nastavku programa, u prostoru galerije Štab, svoje modele u jednom drugačijem ambijentu i konceptu prikazali su: Dejana Momčilović, Ivana Murišić i KLASA, a u okviru programa Fashion Gallery.


Dejana Momčilović sa modelima

Fashion Gallery je novi koncept koji predstavlja doprinos dugogodišnjoj agitaciji za brisanje granica između umetnosti i mode. Kolekcija Dejane Momčilović inspiraciju crpi iz uniformi transponovanih u žensku siluetu koristeći materijale poput tanke vunene čoje i vunene trikotaže u kontrastu sa nežnom svilom. KLASA je predstavila kolekciju doslednih formi i, kao uvek, sa uočljivo brižljivim izborom materijala, dok Ivana Murišić svojom kolekcijom istražuje materijalnost traka, kroz eksperimentalni plet kombinovan sa metalnim elementima.


Dizajneri KLASA sa modelima


Ivana Murišić sa modelima


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Lota Alvar i Fashion Gallery”


« Promocija knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook