Limunada predstavila album i spot

dana May17 2016

Vokalno- instrumentalni sastav (VIS) Limunada je objavio i prezentovao prvi album pod nazivom Limunada uz koktel i druženje sa novinarima, saradnicima i prijateljima u restoranu Zaplet 2.0 Dijagonala, u Beogradu.

U prijatnoj atmosferi VIS Limunada je izvedbom izabranih numera sa albuma i repertoara uz komentare i razgovor sa novinarima predstavila svoj prvi album pod nazivom Limunada, a zatim je prisutnima premijerno prikazan spot za numeru Pleši, pleši . Spot je režirao Staša Tomid, a glavne uloge poverene su baletskim igračima Tamari Pjevid i Dejanu Kolarovu.

Limunada publici donosi dvanaest numera različitih žanrova u savremenoj interpretaciji. Pored osnovnog šestočlanog sastava, koji se bazira na gitarskom zvuku obogadenom električnim orguljama i perkusijama, na albumu se pojavljuju gudački i duvački aranžmani u izvedbi gostujudih muzičara, kao i bogati vokalni aranžmani. Ljubav kao osnovna ljudska vrednost i ples kao metafora prefinjene veštine življenja glavni su motivi ovog optimistički-kritičkog pogleda na svet, a vedrina i elegancija kosmopolitskog duha izraz su kritičkog osvrta na izazove svakodnevice.

VIS Limunada stvara i izvodi muziku inspirisanu kosmopolitskom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina XX veka sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. Šestočlani sastav izvodi šlager, beat, soul i rock’n’roll numere u bogatim vokalno-instrumentalnim aranžmanima, na različitim svetskim jezicima. Na repertoaru VIS Limunade nalaze se autorske numere, autorski prepevi i savremeno aranžirane izvedbe velikih svetskih hitova.

Koncertna promocija albuma Limunada održade se u petak 20. maja 2016. u klubu Elektropionir uz VJ podršku KUD Sestre i DJ podršku Cheap Souls. Publika de na koncertu imati priliku da nabavi primerak albuma po promotivnoj ceni.

Video spot za numeru Pleši, pleši nalazi se na YouTube kanalu VIS Limunada, dok je album Limunada dostupan za besplatno preuzimanje na internet stranici Bandcamp.

 

Foto: Mina Piščevid


Jovana Šošević
je "Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš. " | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Limunada predstavila album i spot”


« Moda za poneti u KC grad slavi jubilej

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook