LGBT prijateljska mreža

dana Jun14 2014

U cilju aktivnijeg doprinosa smanjenju homofobije i diskriminacije prema LGBT osobama u Srbiji, organizacija Labris je realizovala jedinstvenu aplikaciju za pametne telefone – LGBT PRIJATELJSKA MREŽA.

Aplikacija je nastala po uzoru na LGBT prijateljsku mapu koja se nalazi na sajtu  pflagsrbija.org.rs i osim informacija o aktivnostima organizacija, sada su na na jednom mestu i lako dostupni kontakti za psihološku i pravnu podršku, kao i institucije i ustanove u Srbiji koje imaju razumevanje ili pružaju podršku ovom delu populacije.

Na aplikaciji se trenutno nalaze informacije i kontakti  9 klubova/kafića, 37 organizacija, 19 institucija, 11 terapeuta i 2 ginekološke ordinacije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Šapcu i Zrenjaninu. Na raspolaganju su kontakti za pravnu, psihološku pomoć stručnjaka koji godinama rade na unapređenju položaja LGBT osoba.

“Ovom aplikacijom želele smo da pre svega da omogućimo LGBT osobama i njihovim prijateljima da na jednom mestu imaju informacije o svim značajnim aktivnostima u okviru zajednice. Zato pozivam organizacije civilnog drustva i državne institucije da priključivanjem LGBT PRIJATELJSKOJ MREŽI doprinesu smanjenu homofobije i boljem prihvatanju LGBT osoba u zajednici” – rekla je Jelena Vasiljević, koordinatorka organizacije LABRIS.

LGBT PRIJATELJSKA MREŽA nije namenjena isključivo LGBT zajednici, već i roditeljima i prijateljima LGBT osoba kojima su sada lako dostupne informaciji i kontakti za bilo koju vrstu pomoći.

Inicijativu za realizaciju ove inovativne i korisne aplikacije pokrenula je organizacija za lezbejska ljudska prava LABRIS.  Aplikacija je dostupna besplatno preko Gugl Plej (Google Play) servisa ili na sajtu sajtu  pflagsrbija.org.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “LGBT prijateljska mreža”


« Beogradska Coca-Cola biciklijada

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook