Lea Lescure – majska gošća Kuće za pisce

dana May12 2016

 

Lea Lescure francuska spisateljica nastupaće 17. maja od 19 sati na večeri u Francuskom institutu u Novom Sadu, kao i u Beogradskom čitalištu 22. maja od 20 sati, u okviru programa Kikinda Short.

Lea Lescure je rođena u Parizu 1985. godine. Studirala je istoriju, etnologiju i suvremeni ples. Do 2011, radila je kao savremena plesačica, i živela u Bangaloru, Briselu, Berlinu i Njujorku. Trenutno živi u Berlinu, i bavi se novinarstvom i pisanjem. Njene reportaže mahom se bave preispitivanjem veza između umetnosti i politike (u Vijetnamu, Grčkoj, Indiji, SAD…)

Njen prvi roman “Mutne noći” ( Les nuits mélangées), pre tri godine objavila je izdavačka kuća Kero iz Pariza. Ciel percé (Probodeno nebo), drugi roman, ista izdavačka kuća objaviće u septembru 2016. Kroz glasove tri lika, ova knjiga istražuje veze između plesa i delirijuma.

Lea Lescure odabrana je na otvorenom konkursu koji je u saradnji sa udruženjem Krokodil raspisala pariska Maison des ecrivains et de la litterature, a njen boravak u Beogradu omogućili su Francuski institut i Erste banka.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Lea Lescure – majska gošća Kuće za pisce”


« Limunada u Dijagonali

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook