“Lady” by Verica Rakočević Kuzmančević

dana Sep27 2014

U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri Verica Rakočević Kuzmančević donela je brojne novine i menjala tokove na srpskoj modnoj sceni. Angažovala je slavnu top manekenku Jasmin Gauri kad samo bili pod sankcijama, postavila standarde da novinari i modni urednici sede u prvom redu, svoje revije predstavljala kroz spektakle u pozorištu, ali i u napuštenoj fabrici uz video-audio performans (Ramonda Serbica), i nedavno kroz projekat “Večnost” koji je prikazan polovinom maja, koji je radila u saradnji sa svojim suprugom, kompozitorom, Veljkom Kuzmančevićem.

Ovog puta Verica želela je da se bavi suštinom, a ne formom, te da skrene pažnju javnosti sa publike koja dolazi na reviju, na samu srž zbog čega se modni kreator i predstavlja javnosti – proizvod. To je u svetu odavno normalna pojava i tako funkcioniše svet modne industrije. Zato je pozvala predstavnike medija da budu deo pionirskog poduhvata na prezentaciji pret-a-porter kolekcije “Lady” za jesen/zimu 2014/15. Kolekcija je inspirisana stilom Chanel, materijali su visokog kvaliteta: vuna, kašmir, svila, a interesantno je da je kolekcija “Lady” unikatna, tačnije radi se samo 1 komad po veličini. Biće predstvaljen i asesoar: tašne urađene od materijala od koje je rađena kolekcija, postavljene kožom. Deo kolekcije će se naći u Milanu u galeriji “Del Corso”.

Uz kafu i kolače iz radionice “Tiruriru” gosti su uživali u prezentaciji nove kolekcije Verice Rakočević Kuzmančević, i u muzici njenog supruga Veljka Kuzmančevića, koja je nastala u prethodnih godinu dana koliko su u braku. Divni cvetni aranžmani cvećare “Sve za ljubav” sjajno su se uklopili u ambijent gradskog ušuškanog mesta, a devojke koje su se prošetale za ovu priliku tepihom kivi zelene boje, mamile su i prolaznike da zastanu i pogledaju ovaj modni ulični performans.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , , , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Lady” by Verica Rakočević Kuzmančević”


« Festival B_Tour – viđenje grada novim očima!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook