Kvir Salon u Velikoj galeriji Kc Grad od 12. septembra!

dana Sep7 2016

Ovogodišnji Queer Salon već tradicionalno otvara se  u Velikoj galeriji KC Grada 12. septembra. Tim KC Grada, već treću godinu zaredom, kao stalni partner Nedelje ponosa realizuje prateću izložbu, pozivajući mlade kustose koji radeći sa umetnicima na zadatu temu konstruišu izložbu.

Otvaranje postavke  je zakazano 12.septembra od 20h,u okviru koga će poseban projekat Chicks on Speed Voodo Chanel izvesti i poseban performans pripremljen za otvaranje Kvir salona. Izložba će biti otvorena do 17. septembra, svakog dana od 14 do 20 časova.

Teme prošlih salona bile su Zajednička snaga kustoskinje Jelene Vojvodić ili Sterortipi kustosa iz grupe istoričara umetnosti Impost. Ove godine po prvi put pozvani su internacionalni kustosi, koji će izložbu realizovati sa stranim i domaćim umetnicima.

U pitanju je University of Craft Action Thought iz Kelna, iza kog stoje članice popularnog electro clash benda Chicks on Speed, a koji je u februaru pokrenuo ongoing projekat pod nazivom Flags/ Zastave, što će biti i naziv ovogodišnje izložbe.

Bavljenje identitetom uvek je bilo otvoreno pitanje LGBT zajednice kroz njenu istoriju, a kroz realizaciju ove postavke preispitaće se odnos individualnog prema nacionalnom identitetu, kroz dizajn zastave, kojom će umetnici taj odnos izražavati. Cilj izložbe je da se sklopi celina od korpusa zastava koje će predstaviti diverzitet identiteta ljudi koji žive na određenom zadatom fizičkom prostoru ili simboličnu viziju identiteta nekog apstraktnog prostora u koji veruju.

Izložba će na kraju biti jedna od mnogih koji kustosi planiraju da realizuju internacionalno, te će radovi ostvareni u njenom okviru biti izlagani dalje, u cilju sklapanja celine.

Melissa E Logan, članica benda, birala je umetnike iz inostranstva: Alexis Johnson, Louise Clement, Nelly Ellinor, Chang sun Chung, Nadine Milde. Art direktorka KC Grada, Ljudmila Stratimirović selektovala umetnike sa domaće scene među kojima će se naći Biljana Cincarević, Marija Maksimović, Marina Marković, TKV, Sanja Ćopić, Stanislav Drča, Aleksandar Maćašev, Srđan Đile Marković, Srećko Nedeljković, Mane Radmanović, Slavimir Stojanović i Grupa Škart..

U svojim muzičkim projektima sarađivale su sa imenima poput: Julian Assange, Yoko ono, Peter Weible i Francesca Thyssen, Anat Ben David, Angie Seah, Oliver Horton i Christopher Just. 

Beogradska Nedelja ponosa održaće se od 11. do 17. septembra, a Kulturni centar Grad tradicionalno će ugostiti i producirati deo programa. Kao i prethodnih tako će i ove godine KC Grad biti mesto gde će se održavati značajni muzički događaji, izložbe, predavanja, debate. Od 2012. godine Kulturni centar Grad je stalni partner festivala Nedelja ponosa.

Photocredits:www.facebook/kc grad.com

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kvir Salon u Velikoj galeriji Kc Grad od 12. septembra!”


« “Džez za dž” u Domu Omladine

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook