Korisni saveti za detoks nakon praznika

dana Jan17 2018

Novogodišnji praznici predstavljaju najkritičniji period kada je reč o vitkoj liniji ali i zdravlju organizma.Retko ko je u stanju da odoli prazničnim đakonijama pa tako sredinom januara dođe osvešćenje vođeno grižom savesti i pokušajima da svoje telo vratite u fazu pre praznične euforije.

Zato smo za vas u pravom trenutku izdvojili osam saveta za detoks organizma uz pomoć kojih ćete za kratko vreme zaboraviti na slatka iskušenja pred kojima ste poklekli.

1. Uklonite sve što vam budi želju.

Najprostiji način je da nakon praznika iz kuće izbacite sve ostatke hrane i pića ili još bolje pozovete svoje prijatelje na večeru. Sutradan neće postojati ništa što će moći da vas mami, a svakako je mnogo lakše kada nije pred vama.

2. Ostanite kod kuće par dana.

Kada započnete fazu detoksikacije organizma, najbolje je da što više vremena provodite kod kuće, tačnije u krevetu i spavate što je više moguće. Telo obavlja veoma težak posao izbacivanja toksina, tako da je pre svega bitno da ga poštedite bespotrebe potrošnje energije. Uz to, kada ste napolju povećava se broj iskušenja, dok će samo par dana u kući pomoći da se vratite u normalu.

3. Budite pripremljeni.

Odlučite koji tip detoksa želite da radite, bilo da je izbacivanje toksina uz pomoć sirove hrane, voća, sokova, bitno je da napravite plan kog ćete se držati. Uz to, ključna stavka je velika količina vode koju ćete dnevno unositi.

4. Konzumirajte organske namirnice.

Potrudite se da obezbedite što veću količinu organske hrane prilikom detoks faze. U slučaju da kupite voće, povrće prskano pesticidima i drugim hemikalijama, potrudite se dobro da ga operete pre pripreme obroka.

5. Radite jutarnji suvi piling tela.

Počnite dan suvim pilingom tela, koji možete da radite frotirom, četkom od prirodne dlake ili posebnim rukavicama za piling, kako biste uklonili mrtve ćelije istovremeno podstičući rad limfe. Koža je najveći organ koji treba pročistiti, tako da je veoma bitno održavati je čistom. Ovaj postupak može da vam pređe u naviku kako biste održavali njeno zdravlje i sjaj.

6. Koristite prirodnu kozmetiku.

Potrudite se da primenjujete prirodne ili organske sapune, šampone, regeneratore i izbegavajte mleko za telo i losione koji su puni toksičnih hemikalija. Koristite maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje ako vam je koža suva, ili preskočite hidrataciju i samo pustite da diše.

7. Radite jutarnje vežbice.

Svako jutro se potrudite da uradite lagane vežbe istezanja i disanja. Na taj način ćete omogućiti organizmu veću količinu kiseonika. Joga je takođe odlično sredstvo za pročišćenje organizma. Uz vežbice možete pustiti i neku chill muziku koja će dodatno pomoći opuštanju.

 

Izvor:www.elle.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Korisni saveti za detoks nakon praznika”


« Treće proleće Jovana Nišića

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook