Konkurs New Wave Projekta je u toku

dana Nov5 2012

Projekat New Wave otvorio je konkurs za modne fotografe, koji bi želeli da rade u najprofesionalnijim mogućim uslovima te da predstave svoje radove široj javnosti. Uz iskusnog i vrsnog mentora odabrani fotografi će raditi na modnom editorijalu, a mesto izložbe će biti gradski prevoz. U ime svih potencijalnih kandidata, zamolili smo producenta projekta, Kristijana Vojinovića, da nam da malo više informacija o ovom velikom projektu.     

 

Koji su glavni ciljevi New Wave projekta?
New Wave Project predstavlja najveću izložbu modnih editorijala novog talasa modnih fotografa na ovim prostorima i biće najposećenija izložba u regionu budući da je za postavku odabrano 20 vozila gradskog saobraćaja kroz koja svakodnevno prođe nekoliko desetina hiljada ljudi. Izložba će biti postavljena od aprila do juna 2013. Ciljevi projekta  su: promocija nove generacije modnih kreativaca, povezivanje mladih stvaralaca sa već uspešnim domaćim dizajnerima i poznatim srpskim i svetskim brendovima, kao i umetničko oživljavanje jednog javnog prostora kao što je gradski prevoz, koji je odličan medij za promociju novih modnih stvaralaca, ali i uspešnih dizajnera i brendova koji će podržati naš „novi talas“.

 Šta sve čeka najtalentovanije fotografe koji budu izabrani na konkursu?

Odabrani će pod vođstvom modnog fotografa Miše Obradovića realizovati editorijale na 10 zadatih tema. Teme i realizacija editorijala nastojaće da pomere estetske i produkcione granice na ovim prostorima, a fotografi koji budu uzeli učešće u projektu dobiće priliku da prođu kroz proces rada u profesionalnim uslovima, uz zahteve klijenta, u ovom slučaju mentora projekta i umetničkog tima, kao i šansu da njihov rad bude viđen i vrednovan od strane velikog broja ljudi.

Odakle ideja da se izložba realizuje baš u segmentu javnog prostora koji čini javni prevoz?

Tokom tri meseca javni prevoz biće mesto promocije novog talasa modnih stvaralaca. Naime, želeli smo da izađemo iz zatvorenih izložbenih prostora, da umetnički oživimo jedan javni prostor i da nekoliko hiljada ljudi svakog dana na svom putu ka poslu ili kući dobije prilku da uživa u jedinstvenoj izložbi na ovim prostorima. Upravo zato je kao prostor izložbe odabran ovaj javni prostor, a sve u cilju promocije i povezivanja novog talasa modnih kreativaca. 

Radiće se, dakle, na editorijalu, koji će voditi jedan od naših najuspešnijih modnih fotografa, Miša Obradović.

Miša Obradović je neko sa kim smo već ranije sarađivali, a kao jedan od naših najuspešnijih modnih fotografa ima zasluženo mesto mentora jednog ovako velikog projekta. Miša Obradović je neko ko razume modu. Boraveći u Francuskoj i radeći sa najpoznatijim fotografima današnjice Patrikom Demaršeljeom, Jurgenom Telerom, Li Striklendom i mnogim drugim, te  sarađujući sa modnim kućama Rochas i Christian Lacroix kao i mnogim modnim magazinima stekao je ne samo iskustvo već i kredibilitet profesionalca koji zna na koji način modna fotografija treba i mora da komunicira.

Kako je osmišljen proces stvaranje editorijala? 

Teme editorijala su već odabrane i još uvek ne bih otkrivao koje su. U skladu sa estetikom fotografa, svakom će biti dodeljena jedna tema. Na svakom editorijalu radiće čitav tim frizera, šminkera, modela, stilista u saradnji sa domaćim dizajnerima, poznatim svetskim i našim brendovima. Svaki fotograf potpisaće ugovor o saradnji koji će definisati korišćenje njihovih fotografija, kao i prava i obaveze obe strane.

Ko sve može da se prijavi na konkurs?
Konkurs je otvoren za sve. Jedini uslov je da razumeju modnu fotografiju, a verujem da će Miša Obradović odabrati najbolje.
 
Gde i kako se prijaviti?
Svi zainteresovani mogu poslati prijave na mejl newave.project@gmail.com

Prijava treba da sadrži:

– do 10 autorskih fotografija koje najbolje izražavaju vašu estetiku

– lične podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu)

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Konkurs New Wave Projekta je u toku”


« Jutranja čarolija slatkih kroasana

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook