Konferencije o razvoju publike za klasičnu muziku na Kolarcu

dana May21 2019

Konferencija o razvoju publike pod nazivom Vratimo klasičnu muziku u žižu interesovanja, nastala kao rezultat saradnje Zadužbine Ilije M. Kolarca i švedske agencije za projekte iz oblasti kulture Orfeus, biće održana 27. i 28. maja u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.

Cilj konferencije jeste da aktuelizuje neke od najznačajnijih tema klasične muzike, poput njene zastupljenosti u savremenim kulturnim navikama i potrebama, novim medijima i tehnikama promocije, kao i razvoju buduće publike. Tokom dva dana konferencija će pokušati da odgovori na goruća pitanja: Da li je broj ljubitelja klasične muzike u padu, ili je samo smanjena poseta koncertima? Kako se prilagoditi različitim potrebama različite publike? Da li saradnja među žanrovima pomaže popularizaciji klasične muzike? Kako razvijati međuinstitucionalnu saradnju u cilju razvoja publike?

Konferencija nudi 4 panela sa više od 20 međunarodnih i domaćih učesnika među kojima su: švedski kompozitor i aktivista Martin Larsson, britanski stučnjaci iz oblasti istraživanja publike Catherine Bradley i Sarah Price, inicijatorka konferencije pijanistkinja i menadžerka u kulturi Milica Lundin, kao i eminentni domaći profesori i teoretičari Milena Dragićević Šešić i Predrag Cvetičanin.

Paneli će biti realizovani oba dana u periodu 11.30 – 13.30 i 14.30 – 16.30, a zamišljeni su kao kombinacija prezentacija i diskusije sa publikom. Drugog dana, od 09 do 11 Martin Larsson će pored svojih teoretskih znanja prikazati i praktične veštine na radionici Klasični nastup: Nastupajte voleći svoju publiku. Ono što niste mogli da naučite na fakultetu, namenjenoj studentima i učenicima srednjih škola koji se školuju za izvođačke umetnosti. Martin će se na radionici zajedno sa učesnicima baviti tehnikama upoznavanja sebe kao izvođača i prepoznavanja i animiranja publike. Jezik konferencije je engleski.

Konferencija je ostvarena uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasade Švedske u Beogradu, Univerziteta u Šefildu iz Velike Britanije i kompanije TetraPak.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Konferencije o razvoju publike za klasičnu muziku na Kolarcu”


« Delimo karte za film Uteja -22.jul

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook