Koncert Omladinskog super hora u Madlenianumu

dana Apr17 2018

Omladinski super hor i orkestar nastali su sa idejom da se okupe najtalentovaniji muzičari i pevači iz različitih zemalja koji će zajedno nastupati na turnejama po regionu. Inicijator i dirigent ovog ansambla je Jelena Sasnik. Posle veoma uspele saradnje muzičkih škola “Kosta Manojlović” iz Zemuna i “Vič Rudnik” iz Ljubljane, ove godine ansamblu se pridružuje i MŠ “Dr. Miloje Milojević” iz Kragujevaca.

Ansambl čine učenici različitog uzrasta kako sa instrumentalnog, tako i sa pevačkog odseka. Ove godine izvode se najlepši operski horovi i ansambli od Mocarta do Konjovića, ne baš toliko često izvođeni na ovim prostorima i na ovakav način. Na programu su čuveni hor Cigana iz Verdijevog Trubadura, ali i manje poznati slovenački kompozitor Anton Foester (Gorenjski slavček), zatim horovi iz srpskih opera, prelepi hor devojaka iz Onjegina, kao i manji ansambli: dueti i terceti. Klavirska pratnja je Marija Radović.

Ansamblom rukovodi dirigent Jelena Sasnik, umetnica velikog iskustva i energije, koja je završila master na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i započela karijeru sarađujući sa našim vrhunskim dirigentima, poput Darinke Matić Marović i Mladena Jagušta, a radila je i u MŠ “Kosta Manojlović“ u Zemunu. Karijeru nastavlja u Sloveniji i Evropi, gde diriguje sa Međunarodnim omladinskim pan slavenskim super orkestrom i horom, Berlinskim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom „Slavko Osterc“, Svetskim simfonijskim orkestrom „Junesse Musicale“ u Berlinu, mešovitim horom PZAS „Arhivox“ i horom „Magnifico“. u Ljubljani… U Srbiji je dirigovala orkestrom Beogradske filharmonije, Simfonijskim orkestrom RTS-a, kamernim orkestrom “Pro Classica”, mešovitim horom Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, ženskim horom “Collegium Musicum” i dečjim horom “Kolibri”. Cenjena je kao profesor, za šta je dobila priznanje od Ministarstva obrazovanja Slovenije za izuzetna pedagoška dostignuća. Snimila je četiri CD-a sa orkestrima iz Slovenije.

Koncert Omladinskog super hora i orkestra koji će se desiti u subotu 21. aprila je završnica kratke turneje ovog ansambla koji obuhvata koncerte u Škofja Loki i Ljubljani, Kragujevcu i na kraju u Zemunu. Polet i mladost, dobra energija u zajedničkom muziciranju krasi ovaj ansambl, koji je jedinstven svaki put kad se pojavi.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Koncert Omladinskog super hora u Madlenianumu”


« Svetski dan igre 2018.-Terpsihora za Nikiju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook