Kolekcija fotografija zlata vrednih

dana Apr4 2013

The Movie Star News Collection, takođe poznata kao kolekcija fotografija zlata vrednih, u svakom smislu tih reči, biće rasprodata 6. i 7. aprila na aukciji u Njujorku. Seriju fotografija započeo je Irving Klaw 1939. godine, a kolekcija sadrži fotografije od kojih mnoge nikada do sada nisu objavljivane.

Fotografije sa žurki, setova i snimanja filmova kao što je “Prohujalo s vihorom” i “Čarobnjak iz Oza”, kao i momente iza, ili na sceni, poznatih filmskih diva Marilyn Monroe, Judy Garland  i Elizabeth Taylor biće dostupne ljubiteljima ove vrste fotografija.

                 

               

Nedostatak boje na fotografijama osvežavajući je detalj koji, za razliku od današnjih fotografija, pomaže da se koncentracija posmatrača svede na sam predmet iza objektiva. Dame na fotografijama, odišu glamurom i gracijom, koja se danas retko pronalazi i nedostaje.

              

              

              

Neke od fotografija smatrane su nepristojnim u vreme fotografisanja, pa je to bio jedan od razloga njihovog ne objavljivanja. Kako su danas te granice pomerene ove vrste fotografija se ne mogu smatrati provokativnim, dok im ta ista ne eksponiranost u medijima, tada, podiže cenu na predstojećoj aukciji.

              

              

Photo credit: www.nymag.com


Sofija Daćevac
je ambiciozna, radoznala, tvrdoglava, i mnogima teško „varljiva“. Voli da eksperimentiše sa stilovima ali kada mnogo zaluta, vraća se svojim korenima – jednostavnoj eleganciji. Voli da da lični pečat stvarima koje koristi i poseduje, jer smatra da je jedna u milion i da kao takva ne sme da ostane nezapažena. Voli da pije dobru kafu i uči jezike, putuje čim ugrabi priliku za to i pored velikog broja cipela ne poseduje patike. | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kolekcija fotografija zlata vrednih”


« 33. Perwoll Fashion Week – drugo veče

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook