Kolekcija Budoar- Suzane Perić za proleće i leto

dana Apr9 2019

Raskošne haljine prvi put počinju da ističu ženstvenost lepšeg pola u visokom i kasnom srednjem veku, za koji se vezuje i pojava budoara, ženskog kutka za oblačenje i doterivanje.

U nameri da svojim novim kreacijama za proleće i leto vešto, maštovito i originalno istakne ženstvenost, modna dizajnerka Suzana Perić inspiraciju je pronašla upravo u detaljima ovog ženskog kutka, a kolekciju je nazvala „Budoar“.

U prostoriji koja je pandam muškom kabinetu, a smeštena je pored spavaće sobe, osim toaletnog stočića i garderobera obavezni su bili baldahini od finih tananih materijala nalik tilu ili čipki, ukrasi od perja i gomila svilenih jastučića. Haljine izrađene upravo od tila, čipke i svile preovladavaju u kolekciji „Budoar“. Poseban akcenat stavljen je na dobro ukrojena odela sa detaljima od čipke. Dodatnu lepršavost i prozračnosti celoj kolekciji daju modeli od tila i šljokica, kao i svilene bluze sa mašnama. Kada je reč o koloritu, u ovoj kolekciji nazvanoj po budoaru, intimnom ženskom kutku, čijoj popularizaciji je u svojim književnim delima doprineo slavni Markiz de Sad, zastupljene su nežne i pastelne nijanse.  Ženstveni krojevi kroz ,,Budoar” vraćaju se na velika vrata.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kolekcija Budoar- Suzane Perić za proleće i leto”


« 45. Perwoll Fashion Week

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook