Književno veče Vanje Bulića u okviru promocije BG Media Festivala

dana Nov10 2017

Povodom promocije BG Media Festivala koji će biti održan od 1-3 decembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, organizovano je književno veče našeg poznatog pisca i novinara Vanje Bulića. Vanja je novinar koji je imao sreće da je karijeru započeo u vreme kada su se pisali dugi tekstovi i reportaže na 15 strana i kako sam kaže to mu je mnogo pomoglo da iz uloge novinara uskoči u kožu pisca. Njegova prva knjiga ‘’Kako sam gajio blizance’’ je zbirka humorističnih priča inspirisanih njegovim životom, jer je u njoj ispričao najzanimljivije delove njegove životne uloge, uloge oca. Istakao je kako posao novinara može da bude vrlo inspirativan za jednog pisca i kako je zbrka priča ‘’Sto bisera’’ nastala upravo u njegovim televizijskim emisijama, gde su najinteresantniji gosti i njihovi biseri sažeti u toj zbirci.

Tokom prošlog veka napisao je četiri romana koja su uokvirena u jednu knjigu ‘’Devedesete’’ u kojima se opisuje ‘ludo vreme prošlog veka na našim prostorima’. Ova knjiga sadrži u sebi romane ‘’Lepa sela lepo gore’’, ‘’Ratna sreća’’, ‘’Zadah belog’’  i ‘’Crvena Kibla’’.

Roman ‘’Oko otoka’’, koji za njega ima jedno posebno značenje i težinu, inspirisan je njegovom životnom pričom, jer je njegov otac kao vojno lice bio odveden na Goli otok, dok mu je majka bila trudna treći put i umesto da je na svet donela još jednog malog Bulića, zbog situacije u kojoj se našla morala je u šestom mesecu na divlju kiretažu. ‘’Mama je imala stomak, samo je otišla negde i vratila se bez stomaka. Rekla mi je da je tu bio jedan bata isti kao ja, to znači da bih imao još jednog brata sada i bilo bi nas troje. Ja sam tada imao samo 6 godina’’ ispričao je Vanja na svojoj književnoj večeri.

Vanja Bulić sa Snežanom Dakić

Istakao je kako ga je poseta Hilandaru promenila, kako je upoznao i hrišćansku veru i koliko su sve tajne koje kriju tako stari hramovi inspirativne za pisanje. Tako su nastali njegovi bestseleri ‘’Simeonov pečat’’, ‘’Jovanovo zaveštanje’’, ‘’Dosije Bogorodice’’, ‘’Viza za nebo’’ i ‘’Teslina pošiljka’’.

Kao jedan od novinara sa podužim stažom na našoj sceni, Vanja će biti jedan od panelista BG MEDIA FESTIVALA na kom će se govoriti o novinarstvu iz prošlosti i o budućnosti medija i komunikacija i koliko će se sve to promeniti. Zato je Vanja istakao da današnjim novinarima nije lako, jer ‘’urednik traži da se sve to zbudži u 2000 karaktera i ne dozvoljava im da budu kreativni’’, kao i to da smatra da će televizija kao takva uvek postojati, jer je to ipak jedan od najjačih medija koji čovečanstvo ima.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Književno veče Vanje Bulića u okviru promocije BG Media Festivala”


« Švarceneger se vratio – Kako ubiti Gantera

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook