Kineski čajevi za kraj Kineskog festivala svetla

dana Feb24 2019

Balkanopolis, Centar za modernu Tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i Kineske ambasade u Beogradu, organizovao je prvi „Kineski festival svetla“ u Srbiji, čarobnu izložbu kineskih lampiona na Kalemegdanu, kojom se prvi put zvanično proslavila Kineska Nova Godina u Srbiji. Izložbu je videlo preko 400.000 posetilaca, mnogobrojni mediji u Srbiji i Kini su naširoko izveštavali o festivalu koji se kao vatra širio i po društvenim mrežama. Snimak novogodišnjeg otvaranja festivala je u Kini gledalo preko 150 miliona ljudi!

Za kraj ovogodišnjeg izdanja festivala organizatori pozivaju posetioce na druženje uz „kineske čajeve“ u nedelju 24. februara od 17:30!

„ Balkanopolis Centar za Modernu Tradiciju se zahvaljuje svima koji su bili deo svetlosti kinesko-srpskog prijateljstva i pozivamo vas sve da dođete u nedelju, poslednjeg dana festivala, da se družimo i zgrejemo uz šolju kineskog čaja od 17 uveče. Verujem da je Kineski festival svetla za ove tri sedmice uneo radost u naše živote i zagrejao srca svih koji su bili u prilici da ga dožive izbliza. Sa radošću možemo da najavimo još spektakularniji nastavak festivala za sledeću godinu.„ izjavio je inicijator i idejni tvorac festivala, naš umetnik Slobodan Trkulja.

Iskoristite još malo vremena da uživate u kineskim instalacijama koje je kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine. Njihove svetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i mnoge druge će se na Kalemegdanu ugasiti 24. februara tačno u ponoć.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kineski čajevi za kraj Kineskog festivala svetla”


« Razigravanje pred 16. Beogradski festival igre

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook