“Kavez” Danila Mataruge u Mikser House-u!

dana Mar26 2017

Samostalna izložba Danila Mataruge u okviru koje će prikazati seriju fotografija pod nazivom “Kavez” kroz koje predstavlja svojevrsnu ispovest ljudi koji su doživeli krah i osetili bol zbog kraja ljubavi će biće otvorena 27. marta sa početkom u 19h u Mikser House-u. On ukazuje na to da u savremenom dobu tolerancija, ljudskost, nežnost, empatija, a posebno ljubav gube na svojoj težini. 

“Izložba Kavez je moj doživljaj parova koji su, iako žive u atmosferi u kojoj je samoodržanje često mislena imenica, u kojoj mnogi pokazuju iskonske i neljudske strasti, ipak odlučili da pobede još jedan u nizu pritisaka. Želeo sam da prikažem poslednju emociju, poslednju kap u časi, poslednji čin jednog emotivnog kolapsa u kome je neko potpuno smiren, neko začuđen, neko srećan, a neko u potpunom mraku, totalnom očajanju. Modele sam obukao u gaze sa perjem, namazao njihova tela bojama koje podsećaju na ratne, želeći tako da simbolišem ranjenost i fragilnost sa jedne, a iskonske i životinjske potrebe sa druge strane”, rekao je Mataruga.

Najveće životne i ljudske vrednosti u 21. veku postale su sramota, nepoželjno ponašanje sklono osudi i podsmehu. Umesto zajedništva, uzajamnog poštovanja i uvažavanja, sveli smo se na sirovi životinjski instikt, i u osnovnoj egzistenciji i u ljubavnim odnosima. Živimo u svetu u kome preovladava bežanje od bilo kakve vrste bliskosti i nežnosti, i u kome se zaljubljeni karakterišu kao slabići i jadnici.

Kroz seriju “Kavez” Danilo Mataruga predstavlja emociju u tačkama pre pucanja i odustajanja. On prikazuje ono što su svi bar jednom prošli, prolaze ili će proći – emociju para koji je jednog jutra shvatio da im je odnos dostigao trenutak u kojem je jasno da je sve što su u njega uložili postalo besmisleno. Da je sve u grču uz obostrano opterećenje. Mataruga priča priču o trenutku pre koga će se okrenuti i otići. To je njegova priča o posledicama koje je donelo i sve više ustaljuje moderno društvo
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Kavez” Danila Mataruge u Mikser House-u!”


« Pozorište lutaka “Pinokio” u zvaničnoj selekciji međunarodnog “FESTIVALA DJETETA”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook